Medicamente si terapii ce te ajuta sa renunti la tutun

aprilie 5, 2018

Exista numeroase metode care te pot ajuta sa renunti la fumat. Daca ai incercat una dintre ele si nu ai avut succes, sa nu renunti! Cu siguranta vei gasi o alta metoda care, pana la urma, va da roade si te va elibera de acest viciu.

Iata ce terapii s-au dovedit a fi pana in prezent cele mai eficiente pentru majoritatea fumatorilor:

Anumite medicamente – Medicamentele folosite pentru stoparea fumatului pot diminua simptomele si poftele pe care le simt fumatorii imediat ce renunta la tutun. Acestea sunt cel mai eficiente atunci cand sunt utilizate ca parte a unui program monitorizat de un medic specialist. Nu te jena sa discuti cu medicul tau de familie pentru a te indruma catre un profesionist care sa te ajute in acest sens, sa iti spuna care iti sunt cele mai bune optiuni si daca medicamentele anti-fumat sunt potrivite pentru organismul tau. Optiunile aprobate de FDA sunt:

Tratamentul de substitutie cu nicotina. Aceasta terapie implica inlocuirea tigarilor traditionale cu alte produse ce contin nicotina, cum ar fi guma cu nicotina, plasturii, pastilele, inhalatorii sau spray-urile nazale si tigarile electronice. De departe, cele mai eficiente produse de acest tip s-au dovedit a fi tigarile electronice. Toate acestea reduc simptomele pe care le resimt fostii fumatorii prin administrarea unor mici si stabile doze de nicotina, fara a mai supune organismul riscului de a inhala substantele chimice toxice care se gasesc de regula in tigarile cu tutun. Acest tip de tratament te ajuta, de asemenea, sa tii sub control dependenta ta psihica.

Tratamentul fara nicotina. Se administreaza sub forma de pastile si ajuta fumatorii sa renunte de tot la fumat prin reducerea poftei si simptomelor de sevraj fara utilizarea de nicotina. Printre aceste medicamente se numara bupropion (Zyban) si vareniclina (Chantix, Champix). Atentie, insa! Aceste pastile sunt destinate exclusiv utilizarii pe termen scurt.

Ce trebuie sa stii despre tigarile electronice:

Deoarece nu contin gudron si celelalte substante toxice gasite in fumul de tigara, tigarile electronice sunt, cu certitudine, mai putin periculoase decat tigarile obisnuite. Desi studiile in acest sens au obtinut rezultate contradictorii, se stie cu siguranta ca, folosind aceste dispozitive, in special tigarile electronice, se poate tine sub control acest viciu, deoarece ofera aceeasi experienta a fumatului, insa fara a mai introduce in corp substante nocive.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro