MEdC si IBM au lansat programul educational pentru prescolari KidSmart

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Dumitru Matei, a participat astăzi la lansarea IBM a programului KidSmart Early Learning în România, eveniment ce s-a desfăşurat la grădiniţa nr. 222 din capitală.

KidSmart este un program educaţional destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3-7 ani, dezvoltat în ideea de a oferi preşcolarilor oportunitatea unei iniţieri în tehnologie. Echipamentele şi programele software care fac parte din kitul pus la dispoziţia grădiniţelor vor ajuta copiii să facă primii paşi pentru a învăţa alfabetul, aritmetică, artă şi de a-i familiariza cu utilizarea computerelor.

„Apreciem, în primul rând, faptul că tehnologia modernă se adresează acum şi preşcolarilor. Aceste softuri educaţionale sunt foarte atractive şi de un real folos pentru copiii de la grădiniţă. Ministerul Educaţiei şi Cercetării este încântat să colaboreze cu IBM în acest program ce va oferi copiilor din România experienţă în acomodarea cu tehnologia informaţiei, experienţă ce va fi extrem de benefică odată cu inserţia lor în învăţământul preuniversitar”, a declarat secretarul de stat, Dumitru Matei.

O unitate KidSmart este formată din mobilier special conceput pentru copii, având la bază un computer Lenovo performant pe care este instalat software-ul educaţional KidSmart. Programul include şi training pentru educatorii din centrele de preşcolari beneficiare ale acestui program. IBM a donat 52 de unităţi KidSmart în valoare totală de 130.000 USD, de care vor beneficia 48 de grădiniţe şi peste 3.500 de copii din şapte oraşe ale ţării: Bucureşti (18 unităţi KS), Sibiu (10 unităţi KS), Cluj (5 unităţi KS), Constanţa (5 unităţi KS), Craiova (5 unităţi KS), Iaşi (5 unităţi KS), şi Timişoara (5 unităţi KS).

În selectarea grădiniţelor beneficiare şi a numărului de unităţi alocate fiecărei grădiniţe, IBM a colaborat îndeaproape cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu Inspectoratele Şcolare locale.