MEdC publica răspunsurile pentru disciplinele de la profilul real

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va face publice astazi, 28 februarie 2007, pe site-ul http://subiecte2007.edu.ro, indicaţiile de rezolvare şi răspunsurile pentru disciplinele de la profilul real pentru Examenele Naţionale din acest an. Elevii vor primi răspunsuri şi indicaţii la următoarele discipline: matematică – pentru Teste Naţionale 2007 şi matematică, informatică, chimie şi fizică – pentru Bacalaureat 2007.

Potrivit calendarului anunţat, toate Inspectoratele Şcolare Judeţene au obligaţia de a asigura accesul tuturor elevilor, din unităţile de învăţământ care nu au conectare la Internet, atît la variantele de subiecte, cît şi la indicaţii şi răspunsuri.

Fiecare inspectorat şcolar judeţean, în funcţie de specificul local şi de solicitările concrete din şcoli, va alege varianta optimă astfel încât să elimine posibilele disfuncţionalităţi în furnizarea materialelor.

„Am primit, astăzi, din partea inspectorilor şcolari generali, asigurarea că atît variantele de subiecte, cît şi indicaţiile de rezolvare vor ajunge în mâinile elevilor conform calendarului şi în condiţiile asumate”, a declarat ministrul Mihail Hărdău.

In perioada 16 ianuarie – 16 februarie a.c., variantele de subiecte pentru examenele naţionale au fost supuse dezbaterii publice, iar Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE) a primit observaţii privind forma şi conţinutul acestora. Elevi, profesori, părinţi, cercetători şi jurnalişti au transmis 1317 mesaje dintre care 668 au avut un caracter general, 233 s-au referit la subiectele pentru Testele Naţionale şi 416 la cele pentru Bacalaureat.

Subiectele au fost concepute în conformitate cu programele şcolare şi cu programele de examen, avându-se în vedere o cuprindere echilibrată a materiei studiate. Totodată, fiecare variantă conţine probleme sau întrebări cu grade diferite de dificultate, pentru a permite evaluarea corectă a performanţelor candidatului.