Mazda5 este acum mai prietenoasa

Mazda5, modelul MAV (Multi-Activity Vehicle) de la Mazda, va fi prezent in showroom-uri la inceputul anului 2008 intr-o versiune noua, beneficiind de un facelift ce il face mult mai prietenos. Vehiculul va oferi confort si siguranta sporite, precum si costuri de exploatare mai scazute.
Mazda5 este singurul model MAV din segmentul C echipat cu doua usi culisante in spate, fiecare cu o deschidere impresionanta de 700 mm, care permite accesul mai facil in masina (spre exemplu, cu un copil mic in brate). Mazda5 facelift ridica nivelul de confort, oferind optional usi spate culisante electrice, care se deschid si/sau se inchid in mai putin de 5 secunde si care se opresc automat daca detecteaza un obstacol. Acestea pot fi controlate printr-un buton alaturat scaunului soferului, prin intermediul manerelelor sau prin telecomanda de acces, modalitati convenabile familiilor cu copii mici.
Mazda5 facelift nu este doar mai confortabila, ci si mai placut de condus. Motorul MZR 2.0l pe benzina a fost complet revizuit si beneficiaza acum de acceleratie cu comanda electrica si distributie variabila (S-VT), care permit atingerea unui cuplu maxim la o turatie mai mica a motorului, pentru un raspuns mai bun in orice treapta de viteza.
Doua noi cutii de viteze imbunatatesc agilitatea acestui motor - o cutie manuala cu sase viteze ca dotare standard si una optionala cu cinci viteze, automata, pentru prima data in dotarea Mazda5. Modelul echipat cu noul motor MZR de 2.0l este cu 4% mai economic in ceea ce priveste consumul de combustibil, ceea ce permite costuri zilnice de utilizare mai mici. Noul model pastreaza interiorul comunicativ al predecesorului, ce ingloba sistemul Karakuri si flexibilitatea pozitionarii spatiilor de depozitare, si adauga sisteme noi de navigatie si audio pentru un plus de confort si amuzament. Mazda5 este echipat cu un sistem nou de navigatie cu DVD si ecran multifunctional de 7'' cu touch screen integrat in panoul central, ceea ce il face mai usor de citit si de utilizat. De asemenea, sistemul permite si utilizarea unei camere exterioare pentru parcarea cu spatele. Alte dotari noi sunt portul audio auxiliar (AUX) si calea de acces din fata consolei de pe podea (pentru conectarea dispozitivelor portabile compatibile MP3 si redarea muzicii prin sistemul audio al Mazda5), precum si magazia de 6 CD-uri incorporata in bord, care permite stocarea unui volum mai mare de muzica.
Pentru cei care vor sa comunice in permanenta in timp ce conduc a fost implementat un nou sistem Bluetooth pentru conectarea telefoanelor mobile, care poate fi controlat si prin comenzile de pe volan. Pentru ca pasagerii sa se poata bucura de toate aceste noi dotari la cote maxime, interiorul Mazda5 facelift este acum mai bine izolat fonic si mai confortabil. Acesta are un nou rezonator de aer (multi-resonator), pentru reducerea zgomotului produs de motor, jante mai dure si izolare cu material de tip ThinsulateA pe linia interioara a plafonului, pentru a reduce zgomotul produs de rulare. Impreuna, aceste imbunatatiri fac mult mai placute ascultarea muzicii si discutiile din habitaclu. Noile amortizoare fata si suspensia rafinata ofera un confort sporit si stabilitate maxima in viraje si la viteze mari, in timp ce sistemul de servofrana a fost optimizat, permitand un raspuns precis si o franare eficienta.
Mazda5 facelift va debuta in Europa la Salonul Auto de la Bologna, pe 5 decembrie 2007. Pentru informatii suplimentare, contactati Free Communication - Daniel Amzar prin e-mail [email protected]

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro