Materiale de constructii pentru cei afectati de inundatii

Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre care stabileşte că valoare totală a ajutorului acordat este de până la 4.261.910 lei noi (peste 42 de miliarde lei vechi).

Vor beneficia de ajutoare familii din judeţele Alba, Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Vâlcea şi Vrancea.

Vor fi distribuite materiale de construcţii constând într-un număr de 615.335 cărămizi, 52.920 ţigle, 414 coame, 1.975 mc de BCA, 270,29 tone de oţel beton şi 177,85 tone de tablă zincată. Materiale vor fi folosite pentru reconstrucţia a 391 de case şi pentru consolidarea altor 366 de locuinţe afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în primăvara acestui an.

Sprijinul guvernamental răspunde solicitărilor formulate de prefecturile din cele 16 judeţe.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat şi vor fi distribuite populaţiei sinistrate de către prefecturi.

Transportul se va efectua în regim de urgenţă cu mijloace auto din dotarea unităţilor teritoriale din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat sau cu mijloace ale unor societăţi comerciale angajate de acestea, precum şi pe care ferate, cu sprijinul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA.

Cheltuielile de ambalare şi de transport se suportă din bugetul ANRS, iar reîntregirea stocurilor cu cantităţile acordate se va face în 2007, cu finanţare de la bugetul ANRS.