Masuri impotriva politistilor care au agresat un cetatean

In urma incidentul produs în seara zilei de 8.08.2005, în municipiul Constanţa, în care patru poliţişti aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au folosit forţa fizică faţă de un cetăţean, Serviciul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să comunice opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de ieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au început audierile cu cei patru lucrători de poliţie, sub aspectul infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 250 alin. 2 Cod penal constând în “lovirea sau alte acte de violenţă săvârşită de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu”, audieri care au fost continuate de procurori şi în cursul dimineţii de 10.08.2005, iar împotriva a doi dintre poliţişti s-a început urmărirea penală.

Astăzi, în jurul orei 14.00, cei patru lucrători de poliţie au fost prezentaţi Consiliului de Disciplină al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde au fost judecaţi pentru faptele comise, fapte ce constituie grave încălcări ale Codului de deontologie profesională, a legii şi a drepturilor şi libertăţilor omului.

În urma deliberărilor şi în baza probatoriului administrat ca urmare a anchetei interne desfăşurate în cauză, membrii Consiliului de Disciplină au hotărât, în unanimitate, trecerea în rezervă a poliţiştilor implicaţi în eveniment.