Masuri de protectie impotriva incendiului in bucatariile profesionale

Este bine cunoscut faptul ca unul dintre cele mai frecvente pericole din bucatariile restaurantului este izbucnirea unui incendiu. Flacari deschise, echipamente de incalzire, ulei incins, substante chimice de curatare, toate sunt inflamabile si contribuie simtitor la aparitia incendiilor. Nu numai ca incendiile din bucatarie provoaca daune echipamentului, ci si cladirii si chiar angajatilor. Acest lucru are ca rezultat o mare lovitura financiara pentru afacere din cauza reparatiilor, intreruperii activitatii si, uneori, poate duce la inchiderea permanenta a  restaurantului. O investitie eficienta pentru a evita astfel de neplaceri sunt acele sisteme de protectie antiincendiu, adaptate si special proiectate pentru bucatariile profesionale.

Avand in vedere insasi natura gatitului, nu exista nicio modalitate de a elimina complet riscul unui incendiu. Cu toate acestea, se pot lua o varietate de masuri de precautie pentru prevenirea dezastrelor si pentru protectia angajatilor. Avand in vedere acest lucru, iata cateva etape care pot fi luate in considerare!

Echipamente precum stingatoarele de incendiu, sistemele de sprinklere sau sisteme de stingere prin inundare, reprezinta o cerinta de sanatate si siguranta in prezent, iar plasarea si accesibilitatea lor joaca un rol important. Avand un sistem automat de control al incendiilor, acesta se va declansa atunci cand este necesar. Cu toate acestea, el trebuie proiectat ca in mod automat, sa opreasca alimentarea cu gaz si curent electric, impiedicand astfel cresterea focului. Chiar daca sistemul automat de stingere a incendiului este bine pus la punct si functional, este indicat ca in mai multe locatii ale restaurantului, chiar in in bucatarie, sa existe cateva extinctoare ce pot fi activate manual de catre personal sau clienti.

Sisteme de protectie antiincendiu | stingereincendiu.ro

Toate aceste aspecte si multe altele pot fi prevazute si atent proiectate de catre echipa Instal Montaj ce are sute de proiecte reusite la activ. Puteti vizualiza portofoliul, precum si lista competentelor si ariile de expertiza, accesand https://stingereincendiu.ro/. Nimic nu este mai important decat siguranta celor care fac ca afacere dumneavoastra sa creasca!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Masuri de protectie impotriva incendiului in bucatariile profesionale