Începând cu data de 2 decembrie 2008, Universitatea Româno-Americană, în parteneriat cu Primăria comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, a implementat, în regiunea Sud – Est, proiectul cu titlul „Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă\\\' care a beneficiat pe o perioadă de 12 luni de finanțare din partea Uniunii Europene, în cadrul programului Phare – Dezvoltarea Resurselor Umane, Componenta Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă, Linia de buget Phare/2006/018-147.04.02.
Obiectivul general al proiectului „Măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă din mediul rural în vederea facilitării inserţiei/revenirii pe piaţa forţei de muncă\\\' se referă la promovarea măsurilor active şi preventive pentru ocuparea forţei de muncă destinate şomerilor, cu accent pe persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural şi persoanele ocupate în agricultură cu venituri reduse, prin acţiuni care vizează calificarea şi recalificarea forţei de muncă, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în evoluţie de pe piaţa muncii.
Grupul țintă a fost reprezentat de 29 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural şi persoane ocupate în agricultură cu venituri reduse, care locuiesc în Comuna Cumpăna şi în zonele învecinate, absolvenţi de gimnaziu.
Activitățile principale au constat în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea unor sesiuni de instruire în care să se acopere aria de competenţe transferabile necesare pentru acţiunea eficientă a indivizilor nu numai la locul de muncă, dar şi în viaţă în general, înfiinţarea unei structuri permanente – Centru de Consultanţă – în cadrul Primăriei comunei Cumpăna, derularea unor activităţi de informare, consilierie profesională şi consultanţă antreprenorială în cadrul acestei structuri, calificarea persoanelor din grupul ţintă în conformitate cu cerinţele pieţei muncii şi potenţialul acestora.
Conferinţa de închidere a proiectului va avea loc în data de 27 noiembrie 2009 la sediul Primăriei comunei Cumpăna, judeţul Constanţa.
Persoane de contact:
Flavia ANGHEL, manager de proiect, Universitatea Româno-Americană, telefon 0372/120182 fax 021/318.35.66, e-mail: [email protected].
Cristina BUMB, responsabil cu informarea şi consilierea profesională, Primăria Comunei Cumpăna, telefon 0732/123377, fax 0241739003, e-mail: [email protected].
Universitatea Româno-Americană a luat fiinţă în anul 1991, având drept scop promovarea valorilor educaţionale ale învăţământului superior american şi european, pe fondul bogatelor tradiţii ale învăţământului românesc.
Este printre primele universităţi înfiinţate în România după anul 1990, ca o necesitate a dezvoltării învăţământului particular, şi mai ales a competiţiei în domeniile economic şi juridic.
Iniţiativa înfiinţării Universităţii Româno-Americane aparţine prof. univ. dr. Ion SMEDESCU, Rectorul Fondator, Preşedintele Fundaţiei Româno-Americane pentru Promovarea Educaţiei Ştiinţei şi Culturii, membru activ al Academiei Americane de Ştiinţe din New York.
Universitatea Româno-Americană a fost acreditată prin Legea nr. 274/15 mai 2002. Universitatea şi facultăţile care o compun sunt integrate în sistemul naţional de învăţământ cu toate drepturile şi responsabilităţile care îi revin.
Universitatea Româno-Americană respectă principiile “Declaraţiei de la Bologna”. Din anul universitar 2005-2006, universitatea şi-a reformat oferta educaţională în conformitate cu prevederile Legii 288/2004 privind organizarea studiilor universitare pe trei cicluri: licenţa (3 ani), masterat (2 ani) şi doctorat (3 ani).
În structura universităţii sunt 6 facultăţi, din care 5 facultăti cu profil economic.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro