Markus Bendler membru al Clubului Alpin Roman castiga prima etapa a Cupei Mondiala de Escalada pe Gheata

"Nu am stiut ca am castigat ... Scopul meu a fost sa escaladez primul traseu pana la final." (MB) In acel moment nu stia ca nimeni altcineva nu reusise sa parcurga traseul complet si a fost surprins de reactia publicului. Castigase.

Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata a debutat weekendul trecut, la Val Daone in mijlocul Alpilor italieni. Aceasta a fost prima din cele patru etape din calendarul competitional UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme - forul mondial care guverneaza aceste competitii).
Alex Paun, participant ca organizator la aceata etapa ne-a declarat ca spectacolul a fost incredibil si cu siguranta nu il va uita foarte usor.

Finala masculina la proba de dificultate a fost castigata de austriacul Markus Benlder. Markus este membru si concureaza sub culorile Clubului Alpin Roman inca de anul trecut, cand a castigat etapa din Busteni si titlul de vice-campion mondial. "Nu am stiut ca am castigat ... Scopul meu a fost sa escaladez primul traseu pana la final." (MB) In acel moment nu stia ca nimeni altcineva nu reusise sa parcurga traseul complet si a fost surprins de reactia publicului. Castigase. Dar spectacolul nu s-a oprit aici. S-a decis sa escaladeze si a doua ruta chiar daca era deja campion. Spectatorii, au fost impresionati de evolutia sa magnifica.
Clasificat la jumatea clasamentului, Bogdan Micu, concurent roman, marturiseste "am decis sa particip in acest an, alaturi de prietenul meu Mihai Sima, pentru a cunoaste nivelul concurentilor. La Daone am simtit lipsa de experienta. Desi eram inca pe traseu timpul s-a terminat. De asemenea am vazut cat de fragila si necinstita este gheata." Urmatoarea etapa va fi weekendul acesta, in Elvetia, unde cei doi vor incerca sa-si imbunatateasca performanta. Ei sunt prima data intr-o competitie de nivel mondial si experienta acumulata ii va propulsa in viitor mai sus.
Transmisia etapei din Elvetia o veti putea urmari pe internet, in direct (www.mountain-life.ch), la fel ca Finala din Busteni care va avea loc pe 5-8 februarie.

Orasul se pregateste intens pentru primirea a peste 60 de atleti internationali. Langa partia Kalinderu, unde va avea loc concursul, s-au demarat lucrarile de montare a instalatiei de refrigerare care va permite desfasurarea competitiei la temperaturi de pana la 10 grade Celsius.

In paralel, Primaria Busteni, partenerul Clubului Alpin Roman la organizarea Finalei, pregateste pentru turisti si spectatori concursuri, muzica trance si concerte live. Sponsorii Finalei vor expune si oferi testari de echipamente. Vor fi focuri de artificii si alte surprize.

Informatii referitoare la Cupa Mondiala, lista concurentilor, articole, impresii, galerie foto si transmisia in direct pe toata durata competitiei le puteti gasi pe site-ul oficial www.iwcbusteni.ro si pe site-ul UIAA, www.theuiaa.org

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro