Marian Vanghelie, ales presedinte al PSD Bucuresti

Primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, a fost ales, miercuri seară, preşedintele filialei PSD Bucureşti, cu 989 voturi pentru din 1060 de voturi valid exprimate, la capătul unei şedinţe de la care nu au lipsit contestările şi fluierăturile ne informeaza NewsIn.
Cel plasat imediat după Vanghelie a fost Dorin Dăianu – fratele analistului economic şi fost ministru de finanţe-, care a obţinut 30 de voturi. Următorii clasaţi au fost: Neculae Pandele, cu 16 voturi, Petre Terzi, cu 12, Nicolae Pupăză cu 10 voturi, iar Robert Negoiţă, cel care s-a retras din competiţie cu câteva ore înainte de începerea acesteia, a obţinut trei voturi.
Vanghelie devine astfel preşedintele celei mai numeroase filiale, succedându-i lui Sorin Oprescu, senatorul PSD care şi-a suprapus imaginea de medic cunoscut în Capitală cu aceea de reprezentant al acestui partid într-un oraş în care PSD nu a obţinut niciodată postul de primar general. La filiala Bucureşti, aproape toată perioada anilor 90, până în 2005, preşedinte a fost fostul ministru al economiei Dan Ioan Popescu, plecat între timp din partid.
Marian Vanghelie a intrat în politică la finele anilor 90, fiind câştigător la alegerile locale pentru sectorul V în anul 2000, pe fondul ascensiunii PSD, care se întorcea din opoziţie. Contestat pentru limbajul precar într-ale gramaticii, Vanghelie a fost acuzat pe rând că a făcut afaceri ilegale în timpul mandatului de primar, pe care l-a recâştigat, ca independent, în anul 2004. Din acel moment, când PSD a pierdut majoritatea fotoliilor de primar în Capitală, Vanghelie şi-a exprimat şi ambiţiile politice, devenind unul dintre contestatarii lui Adrian Năstase, apoi al lui Sorin Oprescu şi, mai nou, al grupului de la Cluj.