Marfuri contrafacute in valoare de aproximativ 906.000 RON

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud au descoperit in doua containere sosite din China, 85.000 articole susceptibile a fi contrafacute.

Existand suspiciuni cu privire la felul si cantitatea de marfuri declarate, lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Constanta Sud, aflati in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit al marfurilor din doua containere sosite din China, incarcate, conform documentelor insotitoare, cu articole diverse pentru doua firme din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, in urma controlului efectuat au fost descoperite:
• 12.000 bentite pentru par, din material textil, 4.200 esarfe, 4.800 mansete din material textil, 27.200 brelocuri din plastic si 27.720 bratari din plastic inscriptionate „STEAUA”,
• 800 portofele pentru barbati, din inlocuitor de piele, inscriptionate „MARLBORO CLASSICS”,
• 8.280 perechi pantaloni de trening din material sintetic, pentru copii, purtand numele si insemnele distinctive ale marcii „VODAFONE”.

Toate aceste marfuri sunt susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuala ale marcilor respective si daca ar fi fost comercializate pe piata, la pretul produselor originale, valoarea totala s-ar fi ridicat la aproximativ 906.000 RON (321.400 USD).

Articolele au fost retinute de catre autoritatea vamala, conform prevederilor Legii nr. 344 / 2005, la finalizarea cazurilor urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.