Maratonistii schimba fata Romaniei

RO CLUB MARATON alearga la Maratonul de la Roma pentru imaginea Romaniei

Un grup de alergatori, membri ai Ro Club Maraton, vor participa la Maratonul de la Roma, eveniment care se va desfasura pe 21 martie. Din grup face parte si fosta campioana olimpica la canotaj, Valeria Racila van Groningen, presedinta maratonului care se va desfasoara la Bucuresti la mijlocul lunii octombrie.

Multi maratonisti din Romania sau triatlonisti participa la cele mai dificile curse din lume. De asta data, maratonistii din Romania vor alerga purtand un tricou cu inscrisul Romania - Italia. Acelasi tricou va fi purtat de alergatori italieni din Roma, de la clubul \'Podisti Maratona di Roma\', club infratit cu Ro Club Maraton. Se va alerga in echipe de cate 2 alergatori: un roman si un Italian.

Prin acest proiect alergatorii romani incearca sa duca la Roma o alta “fata a Romaniei” si sa promoveze alergarea pe distante lungi, ca sport de masa. Din grup fac parte alergatori de profesii si varste diferite pe care ii uneste o mare pasiune- alergarile pe distante lungi: Daniel, initiatorul proiectului, este consultant pe probleme de dezvoltare personala si organizationala, Gabriel e specialist in IT, Ilie este ofiter iar Mariana este economist.

Pentru 21 martie si-au propus nu doar sa termine un maraton, cursa de 42 de kilometri, ce urmeaza sa se desfasoare la Roma ci sa si contribuie la promovarea unei imagini mai corecte a Romaniei.
\'NU INTREBATI CE POATE FACE ROMANIA PENTRU NOI, CI INTREBATI-VA CE PUTEM FACE NOI PENTRU ROMANIA. Noi, cei de la RO CLUB MARATON, alergand maratonul de la Roma, vom adauga un plus la imaginea Romaniei in Italia. Cei 25 de maratonisti din club, impreuna cu prieteni maratonisti de la clubul italian \'Podisti Maratona di Roma\' vom alerga cu tricouri pe care va scrie ROMANIA - ITALIA. Faptul ca vom alerga maratonul in echipe de cate doi, un Italian si un roman, ne va aduce respect, simpatie si prieteni\', spune Daniel Lixandru

Cursele de maraton sunt extrem de populare in vestul Europei, la acestea participand adesea zeci de mii de alergatori. Ro Club Maraton este cel mai important club de alergare din Romania, deschis tuturor pasionatilor de miscare (site www.maraton.info.ro ). In fiecare sambata la 8.30 grupul alearga in Parcul Herastrau, iar duminica la orele 10.00, in Parcul IOR.

Daca doriti sa sprijiniti aceasta initiativa sau daca doriti amanunte suplimentare puteti lua legatura cu Ivana Iancu, Senior PR la tel 0744 331 358.

Ro Club Maraton este primul club al maratonistilor amatori din Romania. A fost infiintat in vara anului 2008 de catre un grup de alergatori din Bucuresti si alte orase, sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa.

Ideea acestui club a pornit din dorinta celor 14 membri fondatori de a forma un grup de oameni care impartasesc aceleasi pasiuni si preocupari. Aceasta organizatie este deschisa oricui doreste sa ni se alature, indiferent daca este sportiv amator sau de performanta, daca alearga de 1 an sau de 20 de ani, daca are sau nu performante notabile, daca nu a participat inca la un maraton sau o alte curse pe distante lungi. Principala conditie pentru acceptare in club este pasiunea pentru alergare si dorinta de a contribui la promovarea alergarii in Romania.

Fiind o organizatie non-profit, activitatatea in club se bazeaza pe voluntariat, de aceea sunt bineveniti sa ni se alature ca membri ai clubului toti cei care doresc sa dedice timp si efort, in functie de posibilitatile fiecaruia, pentru organizarea activitatii clubului in toate aspectele si pentru promovarea lui.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro