Maraton extrem pe gheata unui lac siberian

martie 11, 2013

Sportivi din toata lumea au participat la un maraton extrem. La temperaturi cu mult sub zero grade, maratonistii temerari au alergat pe apele inghetate ale unui lac din Siberia.

Lacul este unul dintre cele mai adanci din lume, dar acest lucru si nici temperaturile foarte scazute nu i-au descurajat pe cei 150 de concurenti care s-au aliniat la start.

Maratonul Lacului Baikal este deja o competitie cu traditie care este organizata in timpul iernii siberiene. In ciuda temperaturilor foarte scazute, stratul de gheata nu depaseste 80cm, de aceea competitia este una dintre cele mai dure din lume.

Competitia incepe la ora 9 dimineata, imediat dupa rasaritul soarelui cand temperatura este de -12 grade Celsius, conditii perfecte pentru sportivii pasionati de provocari extreme.

Cei mai buni alergatori reusesc un timp cu minim 50% mai mare decat in cazul unui maraton desfasurat in conditii normale, in principal datorita suprafetei de alergare.

In acest an, cursa a fost castigata de sportivul rus Sergei Kalashnikov, care a reusit sa treaca linia de sosire in 3 ore si 7 minute.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro