Mararul este firav dar te face puternic

octombrie 1, 2007

Mararul este folosit in stare proaspata sau uscat ca si condiment pentru mancaruri.
In Evul Mediu mararul era folosit ca si protector impotriva vrajitoarelor.
Desi in prezent putina lume mai crede in vrajitoare, dorinta de a fi sanatosi a ramas la fel de mare si pentru oamenii prezentului iar calitatile mararului din acest considerent, nu s-au schimbat.
Activitatea uleiurilor volatile califica mararul ca si chemoprotector care ajuta la neutralizarea anumitor tipuri de carcinogeni cum sunt cei din fumul de tigara, informeaza www.whfoods.org.
Tot mararul este si un condiment anti-bacterial deoarece uleiul sau previne inmultirea bacteriilor. Din acest punct de vedere, mararul se infrateste cu usturoiul care si el are calitati bacteriostatice.
Aditional proprietatilor chemoprotective si bacteriostatice, mararul este si o sursa foarte buna de calciu. Calciul este important pentru a reduce pierderile osoase care intervin dupa menopauza sau in anumite conditii cum sunt artritele reumatice. Nu in ultimul rand, mararul este si un izvor de fibra, minerale mangane, fier si magneziu.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro