MAPDR a lansat Programul Fermierul

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a lansat Programul FERMIERUL. Lansarea a avut loc cu ocazia deschiderii celei de-a 10-a ediţii a expoziţiei internaţionale INDAGRA şi a beneficiat de prezenţa Primului Ministru al României, Călin Popescu-TĂRICEANU şi a Ministrului Agriculturii, Gheorghe FLUTUR.

Prin intermediul acestui program, Ministerul Agriculturii prezintă posibilităţi de afaceri în domeniul fermelor vegetale şi zootehnice, în cel al pisciculturii, al viticulturii, al produselor ecologice şi al serviciilor în mediul rural. Programul Fermierul va beneficia de o prezenţă masivă din toate judeţele ţării, circuitul Fermierul fiind estimat a fi vizitat de cel puţin 10.000 de persoane, potenţiali fermieri şi oamenii interesaţi de agricultură.

Vizitând fermele-model de animale, premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi ministrul Gheorghe Flutur au înmânat un certificat de naştere pentru o viţeluşă, care s-a născut în această dimineaţă în pavilionul dedicat fermelor de vaci pentru lapte. Viţeluşa a fost numită simbolic „Europa”.