Manuale noi pentru clasele a III-a, a IX-a si a X-a

Editura Humanitas Educational propune 7 manuale noi pentru clasa a X-a, unul pentru clasa a IX-a si unul pentru clasa a III-a. Aceste manuale au fost declarate castigatoare la licitatiile M006 si RM006 si au fost aprobate prin Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 3785 din 5 aprilie 2005.

Manualele pentru clasa a X-a sunt disponibile pentru urmatoarele discipline: Limba si literatura romana, Limba franceza L1, Limba franceza L2, Geografie, Psihologie, Limba greaca si Limba latina. Elevilor de clasa a IX-a le oferim un manual de limba greaca, iar celor de clasa a III-a unul de limba franceza. Aceste manuale vor fi distribuite gratuit de catre MEdC in scoli si licee, iar pentru piata libera vor fi disponibile incepand cu 15 august a.c.
Manualele Humanitas Educational, elaborate de autori reputati, respecta in totalitate programa, au un design modern si eficient, reusind sa dinamizeze procesul de predare-invatare, ele transformandu-i pe profesori si elevi in parteneri activi, autori si coautori ai actului didactic.
In perioada 20 mai – 3 iunie 2005 se desfasoara in toata tara expozitii cu manualele scolare declarate castigatoare, prilej cu care profesorii pot opta, in functie de criteriile personale de apreciere si de nivelul clasei la care predau, pentru un manual sau altul.

Editura Humanitas Educational are o deviza indrazneata: „Invata altfel“ pe care a incercat sa o respecte inca din 1997, cand a editat primele manuale si auxiliare scolare. HED publica, de asemenea, culegeri de teste si auxiliare pentru pregatirea examenelor de testare nationala, de bacalaureat si pentru admiterea in facultate, precum si lucrari teoretice, antologii, carti de metodica predarii si multe, multe altele, in colectiile sale devenite deja celebre: Integral Humanitas, Liceu, Repere, Tezaur, Examene, Antrenament pentru examene, Cartile elevului, Filozofie pentru copii, Evaluare II-IV, Evaluare V-VIII, Gradinita Humanitas, Didactica.(Editura Humanitas)