Manechine imbracate in eleve gravide atrag atentia asupra sarcinilor la varste nepotrivite

Un mall din Caracas a devenit subiectul dezbaterilor contradictorii, in urma campaniei menite sa traga un semnal de alarma cu privire la educatia sexuala din Venezuela. Colaborand cu doua organizatii caritabile locale, oficialii magazinului au imbracat 3 manechine „gravide” in uniformele de scoala utilizate in Venezuela de elevii sub 15 ani.

Calculele realizate de experti arata faptul ca, in Venezuela, procentul sarcinilor la varsta adolescentei este cel mai mare din America de Sud. La fiecare trei minute, o fata sub 18 ani devine gravida, iar 23% din toate nasterile din intreaga tara au loc la aceasta categorie de varsta.

Cu toate acestea, la o prima vedere, manechinele din vitrine au fost socante pentru privitori, care aveau tendinta de a se mai uita o data pentru a se convinge ca nu se insala. Parerile au fost, in general, impartite. „Este oribil, ingrozitor. Daca as fi mama, nu as vrea ca copilul meu sa vada asa ceva”, a declarat scandalizata o tanara de 18 ani. Mai rationala, prietena ei a felicitat esenta mesajului care, dincolo de aspectul frapant, transmite purul adevar.

Desi guvernul socialist din Venezuela afirma cu tarie ca educatia si drepturile copiilor s-au perfectionat in cei 15 ani de cand se afla la putere, organizatiile non-guvernamentale solicita imbunatatirea educatiei sexuale si o mai mare implicare din partea parintilor. Relatii sexuale sunt in general un subiect tabu, iar tinerii sufera din cauza lipsei de sfaturi corespunzatoare. De aceea, organizatiile caritabile din spatele campaniei, Fundana si Construyendo Futuros, sunt incantate de controversele generate, despre care considera ca nu pot aduce decat beneficii.

Sursa: New York Post