Mandatul lui Dominic Fritz de primar al Timișoarei, contestat în instanță

Învestirea lui Dominic Fritz ca primar al municipiului Timișoara este amânată după ce împotriva primarul ales au fost depuse trei contestații în instanță. El trebuie să fie învestit marți în funcție, dar ca trebui să aștepte decizia Tribunalului Timiș, care nu a stabilit încă termenul de judecată.

Mandatul candidatului susținut de USR-PLUS a fost contestat de fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara Monica Hărmănescu şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie, potrivit presei locale.

Motivele au fost făcute publice doar de Monica Hărmănescu, care susține, pe pagina ei de Facebook, că Dominic Fritz nu ar putea ocupa funcția de primar al Timișoarei deoarece nu deține cetățenie română.

Dominic Fritz și-a acuzat oponenții că fac jocuri politice în loc să lase noua administrație să intre în funcțiune pentru a putea gestiona problemele serioase cu care se confruntă orașul.

„Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor", a replicat Dominic Fritz.

Dominic Fritz a câştigat alegerile pentru primăria Timișoara cu 52,66% din voturi, învingându-l pe primarul în funcție Nicolae Robu, susținut de PNL.

El se confruntă acum cu un blocaj în negocierile cu liberalii pentru realizarea unei majorități în Consiliul Local.

Situația de la Timișoara este una similară cu cea de la București unde, la aproape o lună de la alegerile locale, Nicușor Dan nu își poate prelua mandatul pentru că împotriva lui s-au depus 52 de contestații, majoritatea de către actuali și foști consilieri generali PSD.

 

 

Sursa: europalibera.org