Mancati oua crude ca sa nu faceti cancer - studiu

iulie 14, 2011

Portalul MedDaily precizeaza ca doua galbenusuri crude de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar, sustine un grup de experti de la Universitatea Alberta din Canada, potrivit carora ouale de gaina reprezinta o sursa bogata in antioxidanti, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Astfel, conform concluziei lor, doua galbenusuri crude de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar mediu si echivaleaza 25 de grame de afine. In urma unei analize a galbenusului de ou, ei au constatat ca acesta contine doi aminoacizi - triptofanul si tirozina - cu proprietati antioxidante deosebite.

 

Proprietatile benefice ale oualor se reduc la jumatate in cazul in care sunt fierte sau prajite, iar prepararea lor la microunde diminueaza si mai mult efectul lor terapeutic, potrivit AGERPRES. 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro