Mancarea nesanatoasa duce la pierderi de memorie

Efectele mancarii nesanatoase bogate in grasimi, calorii si zaharuri sunt deja foarte cunoscute, dar se pare ca nu se limiteaza obezitate sau boli cardiovasculare, ci si la pierderi de memorie. Un grup de cercetatori australieni a demonstrat ca mancarea junk food afecteaza functiile cognitive.

Studiul nu a fost realizat pe subiecti umani ci doar pe soareci de laborator, dar rezultatele au fost de-a dreptul surprinzatoare. Șoarecii au fost supusi la o dieta bogata in zahar. Efectele asupra functiilor creierului au inceput sa se vada dupa numai sase zile.

Conform FoodStory.ro, liderul echipei de cercetare, Margaret Morris, o dieta nesanatoasa poate fi asociata direct cu declinul cognitiv rapid. Efectele au fost vizibile la soarecii de laborator care au devenit derutati si nu se mai puteau descurca intr-un spatiu bine definit pe care il cunosteau foarte bine.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea din New South Wales, Australia este o premiera. Pana acum nu a fost stabilita legatura intre dieta bogata in grasimi, saruri si zahar, cu pierderea functiilor cognitive.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro