Mancarea de la McDonalds i-a distrus stomacul unui baiat in 10 zile

mai 12, 2015

Este bine cunoscut faptul ca mancarea tip fast-food nu este tocmai sanatoasa, dar totusi cat de nesanatoasa poate fi? Potrivit opiniei lui Tim Spector, profesor de epidemiologie genetica la Kings College din Londra, acest tip de hrana este devastatoare pentru bacteriile intestinale ale unui om. El precizeaza ca a manca astfel de produse alimentare foarte prelucrate poate face ravagii printre bacteriile sanatoase care se afla in sistemul digestiv al unei persoane.

Profesorul Spector a vrut sa afle cat de daunatoare poate fi mancarea de la McDonalds, alegand sa faca un experiment chiar pe propriul sau fiu. Fiul lui Spector, student la Universitatea Aberystwyth a mancat timp de 10 zile numai de la McDonalds. Lui Tom i s-a permis sa manance numai Big Mac, nuggets de pui, cartofi prajiti si Coca-Cola. De-a lungul experimentului, Tom a trimis mostre de scaun la analiza in diferite laboratoare. Tom precizeaza ca s-a simtit bine in primele trei zile, dar apoi a inceput sa se simta tot mai rau." El a devenit letargic si dupa o saptamana, prietenii lui au spus despre Tom ca avea la fata o culoare bizara, un "gri ciudat".

In urma primirii rezultatului de laborator, tatal si fiu au fost socati deoarece au descoperit ca bacteriile intestinale normale erau "devastate". De-a lungul celor 10 de zile, Tom a pierdut aproape 1.400 de tipuri de specii de bacterii din intestin. Chiar si dupa doua saptamani de la revenirea la o dieta normala, bacteriile sanatoase din intestin nu au fost recuperate.

 

Sursa: Eater.com

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro