Mancarea care ne face fericiti

august 2, 2007

Studii recente au confirmat existenta unei legaturi intre a manca anumite tipuri de mancare si starea de bine, relaxare sau chiar incantare care este insotita de secretia anumitor substante care ne determina dispozitia, performanta si comportamentul.
Bananele
Stresul si lipsa magneziului sunt atat de mult legate incat este foarte indicat pentru cei care duc o viata foarte solicitanta sa manance alimente bogate in magneziu cum sunt bananele. Aportul de magneziu reduce nivelul anxietatii si creste calitatea somnului din timpul noptii. Alte surse de magneziu sunt nucile, legumele, si faina alba.
Portocalele
Doua pahare de 350 ml de suc de portocale proaspat pe zi sunt suficiente pentru a diminua nivelul de nervozitate, starile proaste si depresia. Nivelul scazut de vitamina C, nutrientul care favorizeaza secretia de noradrenalina, ar putea provoca iritabilitate si respingere.
Nucile
Datorita tipului de sol in care cresc, nucile braziliene sunt bogate in seleniu, care, conform anumitor cercetari, este legat de dispozitia binevoitoare.
Alte surse de seleniu sunt pestele, iarba de mare, vita si painea integrala.
Ciocolata
90% dintre femei sunt moarte dupa ciocolata, in special cand sunt in perioada premenstruala sau cand sunt triste ori tensionate.
Unii experti cred ca ciocolata, ca multe alte alimente dulci si bogate in carbohidrati, poate avea un efect de eliberare. Altii, spun ca este vorba despre cofeina din ciocolata si alte substante pe care ciocolata le contine si care ofera starea de bine. Indiferent care este cauza, ciocolata este si ea un aliment care ne stimuleaza starea de bine.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro