Mamele casnice sunt cele mai fericite femei

iulie 31, 2013

Femeile care nu se intorc la serviciu dupa terminarea concediului de maternitate si se dedica cresterii copiilor si casei, sunt mai putin expuse plafonarii, plictiselii si sentimentului ca nu sunt utile. Mamele casnice sunt mult mai multumite de rolul pe care il au decat femeile de cariera care au o viata profesionala agitata, iar timpul pe care il dedica familiei este redus la maximum.

Studiul, realizat de catre celebrii cercetatori britanici masoara gradul de fericire al oamenilor din tara, iar mamele casnice par sa fie cele mai implinite si fericite, spre deosebire de femeile care merg zilnic la serviciu si simt stari de plictiseala si anxietate. Astfel, mamele casnice si-au evaluat viata cu un scor de 8 puncte din 10 posibile, in timp ce media in cazul femeilor de cariera a fost de doar 7,8.

Acelasi studiu arata ca oamenii casatoriti sunt mai fericiti decat cei care doar locuiesc impreuna fara a fi trecut prin ceremonia casatoriei.

Rezultatele cercetarii pun presiune asupra autoritatilor britanice si a modului in care este reglementata situatia mamelor casnice. Astfel, in cazul in care,intr-o familie cu copii doar tatal lucreaza, iar mama este casnica, guvernul ar trebui sa ofere unele facilitati.

Rezultatele au fost prezentate de Biroul National de Statistica din insula la solicitarea premierului David Cameron care a vrut sa aiba o imagine clara asupra fericirii natiunii, in special a celor care sunt inactivi din punct de vedere economic, categorie in care se incadreaza si mamele casnice.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro