"MAI MULTA CUNOASTERE SI PRIETENIE" in cadrul Congresului ...

septembrie 8, 2010

Portile celei de-a opta editii a Congresului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice cu participare internationala, organizat de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, s-au deschis oficial in cursul zilei de ieri, 7 septembrie 2010, la Cluj-Napoca.

Ca in fiecare an, moderatorul ceremoniei de deschidere a fost Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei, care i-a invitat pe participantii de la acest congres la „mai multa cunoastere si prietenie” in ceea ce priveste modalitatile de tratament a afectiunilor cauzate de diabet. Acesta este mesajul pe care Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice l-a adoptat pe parcursul a opt editii consecutive, iar dorinta organizatorilor a fost aceea de a continua aceasta traditie, pentru a perpetua viziunea si misiunea acestei aliante.

„Am multe asteptari de la acest congres. In primul rand, ma astept ca participantii sa inteleaga rolul lui Paulescu in descoperirea tratamentului cu insulina si sa inteleaga care sunt mesajele si sa descopere ofertele noastre stiintifice”, a declarat Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

In cadrul simpozioanelor desfasurate pe parcursul primei zile a congresului s-a discutat despre importanta inhibitorilor DPP-4 in tratamentul persoanelor cu diabet zaharat de tip II, despre terapia cu testosteron in reducerea rezistentei la insulina si la rolul acesteia in imbunatatirea controlului glicemic, precum si despre modul in care influenteaza si afecteaza hipertensiunea arteriala organele tinta la pacientul cu diabet zaharat.

Un subiect care a captat atentia participantilor a avut ca tematica rolul „moleculei geniale” (sulodexida) in tratamentul complicatiilor diabetului zaharat. ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "MAI MULTA CUNOASTERE SI PRIETENIE" in cadrul Congresului ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro