MAFIOT ITALIAN REŢINUT LA CRAIOVA

La data de 21.06.2005, lucrători de la Punctul National Focal si politisti din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, in colaborare cu autoritatile judiciare italiene, l-au identificat si reţinut pe cetateanul italian Perspicace Francesco, de 45 ani, domiciliat in localitatea Valera Fratta, provincia Lodi-Italia, care se ascundea pe raza municipiului Craiova.

Impotriva acestuia, autoritatile judiciare italiene au eliberat un mandat de arestare preventiva pentru traficarea unei mari cantitati de droguri, pe relatia Spania-Franta-Italia.

Cel in cauza are de executat o pedeapsa privativa de libertate de 24 ani, pentru savârşirea infracţiunii de trafic de droguri. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că italianul este “capul” unei retele mafiote, care coordona traficul de droguri din America Latina catre Europa.

Anterior, acesta mai suferise alte doua condamnari, de 20 si respectiv 16 ani inchisoare, pentru organizarea unei retele mafiote de trafic de droguri si omucideri.

Condamnatul era cautat de autoritatile italiene si D.E.A..

Francesco Perspicace a intrat in Romania prin punctul de frontiera Cenad, la data de 30.04.2005, folosind documente de identitate falsificate pe numele de LUCA TRIBALDI, din Milano-Italia, pentru a se sustrage cercetarilor si executarii pedepsei.

Impotriva acestuia, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova a emis ordonanta de retinere pentru o perioada de 24 ore, urmand ca la data de 22.06.2005 sa fie prezentat Curtii de Apel Craiova pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva in vederea extrădării.