Macklemore – Mai Mult Decat ”Thrift Shop”

Macklemore e probabil cel mai bun rapper al acestei generatii. Cu siguranta unul dintre cei mai inteligenti oameni implicati in hip hop din toate timpurile.

Prima oara cand l-am ascultat pe Mack, se intampla undeva in luna Ianurie a anului 2012, dupa ce l-am observat pe coperta revistei ‘’XXL’’. In fiecare Decembrie ‘’XXL’’ organizeaza un concurs online pentru a premia cei mai bun artisti noi care si-au facut remarcata prezenta in acel an. Fanii sunt invitati sa voteze dintre peste 50 de candidati iar 10 dintre artisti sunt alesi drept castigatori. Mai apoi in Ianurie, castigatorii sunt promovati fiind pusi pe coperta revistei si realizand un mixtape impreuna. Lista de castigatori se numeste ‘’Freshman list’’. Un fel de cei mai buni ‘’boboci’’ ai rap-ului.

Analizand coperta l-am observat pe Mack. Mi-a placut ‘’look-ul’’ sau (fiind alb, faptul acesta la facut sa iasa in evidenta din moment ce majoritatea castigatorilor erau negri).

Mack nu avea imaginea unui rapper precum celalalt rapper alb de pe coperta ‘’Machine Gun Kelly’’, asta facandul sa iasa si mai mult in evidenta. Prima piesa pe care am ascultat-o a fost ‘’Wings’’ si din momentul acela am fost prins.

In scena hip-hop-ului de azi, in special in mainstream, rapperi obisnuiesc sa se laude cu haine scumpe, pantofi sau bijuterii, astfel reusind sa convinga o mare parte a copiilor ca aceste lucruri sunt ceea ce e cu adevarat important in viata unei persoane in timp ce Mack alege drumul opus si vorbeste cu sinceritate despre ceea ce sunt cu adevarat aceste lucrui. Ca de exemplu el explica ca hainele sunt pana la urma doar haine.

Macklemore reuseste sa faca multimea sa inteleaga ca indiferent de brand-ul unor pantofi, indiferent de culoare sau cine e designer-ul intr-un final acea pereche de pantofi este doar o pereche de pantofi la fel ca toate celelalte. Hainele nu ne fac pe noi, ele sunt facute de oameni. Iar cei care le fac incearca sa ne convinga ca ele ne fac pe noi.Unii inca nu inteleg asta.

Piesa ‘’Vipassana’’, e probabil una dintre cea mai inpirationala si motivationala piesa pe care am auzit-o in intreaga mea viata.

De obicei imi pun castile pe cap si ascult acea piesa oricand simt ca am nevoie sa ma motivez putin. Cu siguranta ceva ce trebuie sa asculti.

Iar atunci cand te gandesti la Macklemore nu te gandi doar la Macklemore cel serios pe care il auzi pe piese precum ‘’Otherside’’, ‘’Wings’’, sau ‘’Ten Thousand Hours’’, sau doar la Macklemore cel amuzant pe care il auzi pe ‘’American’’, ‘’Penis Song’’, sau ‘’Fake ID’’.

Cand te gandesti la Macklemore te gandesti la tot. Tot ceea ce este el creeaza un MC cu o abilitate de povestire imensa. Omul isi pune toata viata in muzica, pornind de la probleme sale cu drogurile, felul in care el vede materialismul sau dragostea. Lui Mack nu ii este frica sa isi expuna intreaga persoana in fata planetei iar asta e ceva de apreciat gandindu-te ca de obicei oamenilor le e frica sa fie sinceri despre ei chiar si cu propria familie.

O asemenea atitudine merita respect

Avand in vedere succesul urias pe care la avut piesa ‘’Thrift Shop’’, Mack a reusit sa isi adune un numar mare de fani noi. Omul detine o mare putere de influentare asupra tinerilor iar spre deosibire de alti artisti alege sa ii ghideze spre ‘’lumina’’.

Mack invata oamenii despre iubire, responsabilitate, cum sa fii un om bun, cum sa ai grija de tine si de cei din jurul tau, cum sa accepti defectele tale si ale altore, si cum sa accepti faptul ca oameni sunt diferiti. Mack invata oamenii despre respect.

Probabil cel mai bun mod in care as putea-o pune este ca Mack pentru rap ceea ce este o carte buna pentru literatura.

Iar spre deosebire de Hopsin, un alt rapper popular care este destul de similar cu Mack in privinta lucrurilor pe care le ‘’predica’’, Mack nu are tendinta de a vorbi de sus. Mack nu-si forteaza parerile asupra nimanui.

El doar isi imparte opinia si apoi lasa oamenii sa aleaga ceea ce vor ei si ceea ce ei cred ca este bine pentru ei, sperand ca ei au sa faca alegerile potrivite.

Mack e proferul din rap si cu totii ar trebui sa ii devenim studenti.
Macklemore e unul dintre cei mai buni artisti ai acestei generatii.
Macklemore e un om grozav.