Lupii negri, din nou în Afganistan

Vineri, 10 iunie a.c., la comandamentul Brigăzii 15 Mecanizate din Iaşi, va avea loc, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Teodor Atanasiu şi a şefului Statului Major General, general Eugen Bădălan, ceremonialul prilejuit de plecarea în misiune a Batalionului 151 Infanterie, participant la operaţia „Enduring Freedom VII” din Afganistan.

Activitatea va începe la ora 10.15 şi va cuprinde apelul solemn, citirea Hotărârii Parlamentului şi a ordinului ministrului apărării naţionale referitoare la introducerea în teatrul de operaţii a batalionului, înmânarea drapelului de luptă, precum şi ceremonialul militar şi religios.

Batalionul 151 Infanterie, comandat de locotenent-colonelul Vasile Roman, înlocuieşte Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, din Galaţi, care se află în misiune în Afganistan din luna ianuarie a.c.

Cunoscuţi şi ca ,,Lupii negri”, militarii ieşeni au o vastă experienţă acumulată în misiuni multinaţionale în Angola, Bosnia-Herţegovina şi Albania, aceasta fiind a doua lor participare la operaţia “Enduring Freedom”, în Afganistan. (MAN)