Lumea celebrelor desene animate Familia Jetson, devine realitate

aprilie 30, 2013

Cu siguranta va mai amintiti de Familia Jetson, de Astro, de robotul de casa Rose sau de masinutele zburatoare care lasau bule in urma lor. Daca noi in prezent avem smartphon-uri si televizoare inteligente, aflati ca exista si Smart Homes. Ele vor fi puse in curand in vanzare iar preturile vor varia in functie de aplicatii si desigur buget.

Conceptul Smart Homes a fost lansat mai demult si se refera la case cu tehnologii incorporate incepand de la bai cu cantar si scanner, care te anunta cand te-ai ingrasat sau oglinda cu zoom pentru pensat si make up pana la cuptoare conectate la manusi de bucatarie wireless.

Dincolo de gadget-urile atat de utile in bucatarie ele mai contin si contin si sisteme ultraperformante de securitate, frigidere care te anunta cand s-a terminat laptele sau surse de energie autonome, in caz de dezastru natural.

Sisteme incorporate cuprind o varietate de utilitati. Controlul se poate face prin telecomanda, tableta , smartphone sau chiar comanda vocala al : sistemului de irigare a plantelor, sistemului de aer conditionat, incuietori, smart TV, roboti, lumini, hranirea automata a animalelor de companie, servicii de urgenta etc.

In 2005 consturile s-au ridicat la 14 miliarde dolari, in 2011 la peste 85 de miliarde de dolari, iar variantele premium cu tehnologii demne de familia Jetson si chiar mai mult depasesc un milion de dolari.
 

Raluca Sandu
[email protected]

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro