Ludovic Orban: Creșele și programele after-school nu vor fi închise

Grădinițele și unitățile de tip after-school nu vor fi afectate de ultimele măsuri care vor intra în vigoare ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori în București.

„Nu fac parte din activitățile care intra în restricții cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa.

Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

Școlile din București urmează să intre în scenariul roșu (cursuri online), odată cu depășirea pragului de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Decizia va fi luată însă de Comitetul municipal pentru situații de urgență, programat pentru ora 15.00.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre situația secțiilor de ATI din România și a precizat că nivelul de capacitate este în creștere.

„Încercăm acum să creștem personalul care susține activitatea secțiilor de Terapie Intensivă și nu numai, și a secțiilor celelalte, astfel încât să putem să creștem această capacitate până la nivelul nevoilor existente”, a subliniat premierul.

În schimb, Ludovic Orban a evitat să răspundă unei întrebări despre locurile libere din secțiile ATI, indicându-l pe ministrul Sănătății drept responsabil.

 

 

Sursa: europalibera.org

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro