Lucian Heiuș, desemnat la Finanțe: Autorul denunțului împotriva mea este un infractor

martie 3, 2020

Lucian Ovidiu Heiuș, propus la Finanțe pentru portofoliul lăsat liber de premierul desemnat Florin Cîțu, a explicat marți în fața comisiilor reunite ale parlamentului că cercetarea sa într-un dosar de spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat nu este consecința comiterii vreunei infracțiuni ci a unei plângeri penale făcute de un condamnat pentru evaziune fiscală, în urma unui dosar făcut de subordonații săi. 

"Persoana care a făcut acea plângere penală este un infractor. Colegii mei de la Inspecţie fiscală, când eu eram director, i-au făcut o inspecţie fiscală cu o rambursare ilegală de TVA. Au constatat că sunt întocmite elementele constitutive ale unei infracţiuni, au înaintat dosarul Parchetului, Parchetul a făcut cercetarea şi înaintat rechizitoriul în instanţă şi a fost condamnat la doi ani pentru evaziune fiscală. El, fiul, sper să îi ţin bine minte, şi soţia sau fiica. I s-a stabilit o sumă destul de mare ca şi prejudiciu. Surprinzător pentru mine, la vreun an după ce a fost condamnat la doi ani, face această plângere, care nu are niciun fundament real", a spus Lucian Heiuş, citat de Agerpres.

Ministrul desemnat a spus că nici el nu a știut de această plângere penală până în urmă cu o zi.

"Bănuiesc că este doar o răzbunare a unui om care într-adevăr a fost condamnat pe un raport de inspecţie fiscală făcută de colegii mei", a mai spus Heiuş, deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanţe şi vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaţilor.

Lucian Heiuș, alături de Cătălin Predoiu - de la Justiție și Ion Ștefan - de la Dezvoltare au primit marți aviz negativ la audierile din parlament pentru portofoliile la care au fost desemnați. 

În schimb, Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură și Costel Alexe la Mediu au primit aviz pozitiv. 

Florin Cîțu a depus vineri la parlament lista noului guvern și programul de guvernare, care au fost validate de Biroul Executiv al PNL.

Este al doilea guvern pe care îl propun liberalii după căderea Cabinetului Orban, după ce precedenta propunere nu a fost supusă la vot în Parlament în termenul de 15 zile, prevăzut de regulamentul ședințelor comune ale celor două camere.

Ludovic Orban și-a depus mandatul după ce procedura acordare a încrederii Guvernului a fost suspendată de PSD, ca și după decizia Curții Constituționale, care a considerat că un premier desemnat trebuie să caute o majoritate parlamentară în Parlament.

Florin Cîțu a declarat că va negocia obținerea unei majorități parlamentare, însă este neclar în acest moment ce șanse sunt ca un guvern nou să primească girul Parlamentului. Nu e clar nici dacă noua propunere de guvern va fi respinsă, caz în care se poate spune că ne aflăm încă în interiorul procedurii pentru alegeri anticipate, care spune că Parlamentul se dizolvă dacă nu este acordată încrederea a două guverne în termen de 60 de zile de la prima solicitare.

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro