Love Runs Free- primul mega-concert de caritate din Romania

Peste 15 de formatii si muzicieni de top din Romania vor canta joi 14 septembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti in primul mega-concert de caritate organizat vreodata in Romania. Fondurile stranse din vanzarea biletelor vor fi donate pentru ajutorarea copiilor si tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA din Constanta si Slobozia.

Concertul este prezentat de Campania “Deschide-ti Inima”, TVR si Fundatia Vodafone Romania si ii reuneste pe: Alexandra Ungureanu & Crush, Andra, Brad Vee Johnson din SUA, Daxx, Elena, Emanuel, Impact, Mihaela Mihai, Mihai Onila, Mihai Traistariu, Morandi, Nico, Paraziti, Paula Seling, Simplu feat. Smiley, Taraful de Clejani & Loredana Groza si multi altii care au acceptat sa cante pentru o cauza nobila. De asemenea, in premiera pentru Romania, toate piesele beneficiaza de suportul vocal al unui cor gospel, respectiv B&B Gospel Singers din Suedia feat. Beverly Glenn, invitat special pentru acest eveniment. Toti muzicienii implicati pro-bono in proiect au fost impresionati de povestea copiilor si tinerilor infectati cu HIV/SIDA din Romania si au decis fara sovaire sa participe la acest proiect.

In prima auditie live va fi prezentata si piesa “Love Runs Free”, compusa de fostul component Boney-M, Brad Vee Johnson, piesa care aduce laolalta majoritatea artistilor implicati in proiect. Aceasta piesa si altele oferite gratis de artistii participanti la concert sunt deja reunite pe o compilatie CD produsa si distribuita de casa de discuri ROTON. Fondurile obtinute din vanzarea acestui CD vor fi si ele donate in aceleasi scopuri caritabile.

Principalul partener media al evenimentului este Televiziunea Romana, care va difuza concertul pe TVR1 vineri si sambata, 15 si respectiv 16 septembrie, sustinand in paralel si o campanie publica de strangere de fonduri sub bagheta vedetei TVR Andreea Marin. Concertul este de altfel inclus in campania mai ampla sustinuta de TVR, “Deschide-ti Inima”, campanie care urmareste reducerea discriminarii si marginalizarii persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA (www.deschidetiinima.ro)

Toate fondurile vor fi directionate prin intermediul unei reputate organizatii internationale, Population Services International, catre Fundatia Cuvioasa Paraschiva si Fundatia Copii Tuturor care au in prezent in ingrijire peste 250 de copiii si tineri afectati de HIV/SIDA. Pentru o totala transparenta in ceea ce priveste utilizarea fondurilor aceasta va fi supravegheata de firma de avocatura Wolf Theiss si va fi raportata in permanenta publicului prin intermediul site-ului www.loverunsfree.ro .

Biletele pentru concert se pot procura de la magazinele Diverta si de la Sala Polivalenta si costa 30 RON sau 300,000 ROL. Organizatorii, Event Horizon si Dynamite impreuna cu sponsorii, partenerii de organizare si partenerii media spera ca acest concert sa devina un eveniment anual de caritate prin care sa ofere publicului muzica de calitate si ocazia de a ajuta persoanele care sunt in nevoie.