Locotenent-colonelul Stefan Balan a fost decorat pentru meritele sale din Irak

Ministrul apărării, Teodor Atansiu, şi şeful Statului Major General, generalul Eugen Bădălan, au participat astăzi, 1 august, la ceremonialul organizat la sediul Batalionului 280 Infanterie din Focşani şi la funeraliile locotenent-colonelului Ştefan Bălan şi ale soţiei sale.

În cadrul ceremonialului, comandantului Batalionului 280 Infanterie i-a fost conferit, post-mortem, Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor pentru militari cu însemn de război.

De asemenea, locotenentului Dobrin Sorin i-a fost conferit Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler pentru militari cu însemn de război, iar plutonierului-major Manole Marinel – Medalia „Bărbăţie şi credinţă”, clasa a II a, pentru militari cu însemn de război.

Decretul de conferire a ordinelor şi medaliei a fost semnat de către preşedintele României pe data de 28 iunie a.c., la propunerea ministrului apărării, pentru înaltă competenţă profesională, curaj, spirit de sacrificiu, dăruire şi iniţiativă în îndeplinirea misiunilor în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. (MAPN)