Locomondo a castigat finala nationala a Eurovision

Trupa Locomondo este castigatoarea finalei naţionale a Eurovision şi va reprezenta România în finala internaţională de la Helsinki care se va desfasura in 12 mai.

“Liubi, liubi, I love you”, melodia care a câştigat, selecţia naţională Eurovision, exista în proiect încă din vară, dar a fost finalizată în 48 de ore, cu foarte puţin înainte de expirarea timpului pentru înscrieri ne informeaza NewsIn.

”Nici în cele mai frumoase vise de-ale noastre nu ne-am gândit la aşa ceva”a declarat unul din textierii piesei, Vlad Creţu ”Se pare însă că Dumnezeu a vrut să se întâmple nişte lucruri, mai ales că iniţial piesa nici n-a fost selecţionată, era doar o rezervă”, a adăugat Creţu.

“Liubi, liubi, I love you” s-a calificat în selecţia naţională după ce mai mulţi dintre artiştii care au trecut de preselecţie au hotărât să renunţe la concurs.

Ideea melodiei a existat încă din vara anului trecut însă, după înregistrarea negativului, Mister M şi Vlad Creţu şi-au dat seama că nu au voci potrivite pentru ca proiectul să se materializeze.

Artiştii şi-au adus aminte de melodie cu doar câteva zile înainte de expirarea timpului pentru înscrieri şi, în două zile, au finalizat piesa care va reprezenta România în finala internaţională a Eurovision de anul acesta.

”Ne-am gândit să găsim un limbaj universal, să spunem că oriunde vei fi pe lumea asta, indiferent de culoare şi de etnie, sentimentul de iubire îl simţi la fel. Piesa este practic un imn, o înfrăţire între popoare”, a încheiat artistul.

“Liubi, Liubi, I Love You” (compozitor Bogdan Marian Taşcău – Mister M; textieri Marian Bogdan Taşcău – Mister M, Vlad Creţu, Ghedi Kamara), a avut, în finala de sâmbătă seara, cele mai multe voturi din partea publicului, 11.243.

Trupa Locomondo s-a clasat însă pe locul doi în topul voturilor juriului finalei naţionale a Eurovision. Cele mai multe puncte din partea juriului, condus de Titus Andrei, au acumulat Desperado şi Tony Poptămaş, cu melodia “Where Were You” (compozitori Sandy Deac, Kovacsz Laszlo; textieri Sandy Deac, Vlad Spătar, Ovidiu Buhătel, Tony Poptămaş).

Ediţia 2007 a selecţiei naţionale, considerată una dintre cele mai controversate din istoria competiţiei muzicale, s-a încheiat sâmbătă seara cu un show transmis în direct la TVR 1. (atitudinea.ro)