Liviu Pop a demisionat din PSD. Revine dacă pleacă Zetea de la conducerea PSD Maramureș

noiembrie 9, 2020

Liviu Pop și-a dat luni demisia din Partidul Social Democrat dar spune că își „rezervă” dreptul de a reveni în partid dacă Gabriel Zetea va pleca de la conducerea organizației PSD Maramureș. 

El îl acuză pe liderul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, de un stil de conducere dictatorial, pentru că nu respectă statutul PSD și nici votul dat de Comitetul Politic Județean.

„Astăzi m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean. Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru”, a scris Liviu Pop luni seară într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook în care și-a anunțat demisia din PSD. 

Pop spune despre Zetea că a condus organizația locală la eșec de trei ori și că „ își dorește același lucru și pentru a 4 a oară” și că nu respectă „hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș.” 

El spune că ar putea reveni în PSD dacă Zetea pleacă de la conducerea organizației Maramureș.  

Fost președinte al filialei maramureșene a Sindicatului Liber din Învățământ și secretar general al general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Liviu Pop a abandonat lupta sindicală pentru politică. El a intrat în PSD, care l-a numit în 2012 ministru delegat pentru Dialogul Social în primul guvern Ponta (mai–decembrie 2012).

Începând cu 15 mai 2012 și până la 2 iulie 2012, a ocupat funcția de ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în plin scandal legat de acuzațiile de plagiat care i-au fost aduse premierului Victor Ponta.

În acel context, Liviu Pop a desființat prin ordin de ministru Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), imediat după ce acest for a dat un prim verdict de plagiat în ce-l privește pe Ponta, susținând că, de fapt, CNATDCU nu ar fi avut competența să se pronunțe în acest caz, teza de doctorat a lui Ponta fiind ulterior trimisă la Consiliul Național de Etică. Pe 16 iulie 2012, acest for a dat singurul verdict favorabil lui Ponta, verdict ce a fost infirmat apoi în mod repetat, inclusiv de instanță.

După alegerile parlamentare din 2012, Pop nu s-a regăsit în guvernul Ponta dar a obținut un mandat de senator PSD, devenind președintele Comisiei senatoriale de muncă. S-a reîntors în Executiv ca ministru pentru Dialog Social între decembrie 2014–noiembrie 2015. La alegerile parlamentare din 2016, Liviu Pop nu a obținut al doilea mandat de senator, însă a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. Ulterior, senatorul PSD de Maramureș Sorina Pintea a anunțat că renunță la postul din parlament pentru a rămâne manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Nare. Pentru că următorul pe lista PSD din județ era Liviu Pop, acesta a depus jurământul ca senator și a renunțat la funcția de secretar de stat. 

Nemulțumit că nu a fost pus pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din acest an, Pop a făcut un sondaj pe Facebook pentru a afla dacă ar fi cazul să părăsească PSD pentru că, deși ar fi fost votat „pentru prima poziție la Senat de CEX PSD Maramureș” a fost înlăturat de pe listă. 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro