LIVE8 – live in Romania prin TV K lumea

TV K lumea a obtinut in exclusivitate pentru Romania drepturile de difuzare live a concertelor LIVE8 desfasurate in intreaga lume.

Pe 2 iulie 2005, la Londra, Paris, Roma, Berlin, Philadelphia, Barrie, Tokyo, Moscova si Johannesburg se vor desfasura simultan concertele LIVE8 ce marcheaza debutul campaniei The Long Way to Justice, dedicate combaterii saraciei.

TV K lumea este unica televiziune romaneasca care va transmite live concertele LIVE8, intr-un maraton de 11 ore. Echipa TV K lumea va oferi in exclusivitate romanilor sansa de a participa la un eveniment de amploare mondiala, ce reuneste cei mai mari cantareti ai lumii, celebritatile muzicii internationale, unite prin crezul comun de a combate flagelul saraciei. TV K lumea se inscrie astfel intre cei care se implica direct in sustinerea acestei cauze, stiind ca acesta este momentul in care trebuie sa se actioneze impotriva flagelului din Africa.

„LIVE8 este o initiativa incredibila ce uneste oamenii din lumea intreaga pentru o cauza extrem de importanta. Eradicarea saraciei ar trebui sa fie in prezent un punct prioritar pe agenda fiecarei natiuni civilizate.
Live Aid, primul proiect de acest fel, organizat de Sir Bob Geldof acum 20 de ani, a determinat strangerea unor fonduri impresionante si cresterea notorietatii actiunilor de acest fel. Acest prim proiect a fost de altfel initiatorul actiunilor de intrajutorare desfasurate pana in prezent.
TV K lumea va reprezenta LIVE8 in Romania, avand dreptul de difuzare exclusiva a intregului eveniment, cu peste unsprezece ore de emisie live din toate orasele in care se vor desfasura concerte. Vom difuza de asemenea interviuri si inregistrari de la concertul live desfasurat in centrul Hyde Park, Londra. Suntem onorati sa sustinem acest important eveniment si sa oferim aceasta experienta unica romanilor.”

LIVE8 este parte a unei actiuni desfasurate intr-o singura zi in intreaga lume si marcheaza debutul campaniei The Long Walk to Justice. Aceasta campanie se adreseaza liderilor celor mai puternice tari din lume, participante la summit-ul G8, ce se va desfasura in Gleneagles, Scotia in perioada 6-9 iulie 2005. Gazda editiei de anul acesta a summit-ului este Mr. Tony Blair, Primul Ministru al Marii Britanii.
Summit-ul G8 reuneste liderii celor mai puternice tari din lume – Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Japonia si Rusia. Problema saraciei in Africa este un punct prioritar pe agenda de discutii a acestui summit.

Milioane de oameni se vor aduna pentru a cere intr-un glas anularea integrala a datoriilor, sprijin oferit tarilor sarace din Africa si practicarea unor relatii comerciale corecte cu acestea.
Concertele LIVE8 reprezinta vocea sutelor de mii de oameni din intreaga lume care solicita liderilor G8 sa schimbe viitorul milioanelor de victime ale saraciei din Africa.