Limba mielului remediu natural impotriva racelii

Este o plantă erbacee anuala, care creste in locuri insorite, pe marginea drumurilor, pe terenurile virane. De asemenea mai este intalnita si in gradini, in straturile florilor, fiind considerata un dusman al gradinarilor, desi calitatile ei terapeutice o recomanda ca un excelent leac natural.

In traditia populara, frunzele si florile de limba mielului se puneau pe rani. Decoctul din planta se lua contra varsatului, scarlatinei si in cazul infectiilor urinare. Ceaiul din flori se administra contra tusei, iar in Maramures, ceaiul din flori, frunze sau radacini se folosea contra racelii si raguselii si pentru curatirea sangelui sau contra retentiei de urina.

Una dintre cele mai importante actiuni ale plantei este cea diuretica datorita sarurilor de potasiu continute. Astfel, limba mielului normalizeaza functionarea renala, favorizeaza eliminarea clorurilor si se utilizeaza pentru cresterea diurezei si drenarea toxinelor din organism.

Planta se foloseste si in stari de raceala si in bronsite ca sudorific (stimuleaza transpiratia), febrifug (scade febra) si emolient al cailor respiratorii. Ea este si un cicatrizant excelent datorita alantoidei, intareste memoria. Uleiul de limba mielului aplicat extern previne imbatranirea pielii, combate aparitia ridurilor si este util la tratarea unghiilor si a parului fragil. Inainte de a consuma preparate din aceasta planta medicinala, iti recomandam sa citesti despre proprietatile terapeutice ale limbii mielului pe revista galenus.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, afectiuni cutanate, afectiuni bronho-pulmonare, afectiuni respiratorii, afectiuni renale si urinare, amenoree, arterita, arsuri, astm, boli ale vezicii urinare, boli infecto-contagioase, boli de stomac, boli hepatice, bronsita, cistita, colita, constipatie, colici renale, crampe musculare, depresie (in special in menopauze), dismenoree, edeme, gripa, guta, inflamatii, insuficienta renala, iritatii in gat, insomnie, litiaze renale, memorie slaba, metroragie, migrena, nefrite, oligurie, palpitatii, rani, raceala, retentie de urina, reumatism, riduri, scarlatina, tulburari ovariene, tuse, ulceratii.

» Preluat de pe LivePr.ro
Limba mielului remediu natural impotriva racelii