Al doilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, eveniment care va reuni unii dintre cei mai importanti lideri ai societatii medicale romanesti, se va desfasura in perioada 8-9 februarie 2013, sub egida Academiei Romane. Manifestarea este una dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare din Romania. Astfel, nume de marca din domeniul cardiologiei, neurologiei, diabetologiei, pneumologiei si oncologiei vor fi prezente pentru a dezbate noile directii mondiale de preventie, tratament si monitorizare a bolilor cronice netransmisibile.
„Complexitatea acestui eveniment reiese tocmai din aceasta diversitate de arii medicale. Ne dorim ca programul stiintific al manifestarii sa reprezinte un bagaj util de informatii pentru medicii specialisti, care se confrunta cu aceste afectiuni zilnic”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si co-presedinte al evenimentului.
Evenimentul va fi structurat in sesiuni generale de dezbatere a problematicii bolilor cronice netransmisibile si in workshop-uri dedicate stabilirii unor directii concrete de management al bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare, diabetului, cancerului si bolilor pulmonare cronice.
„Avand in vedere faptul ca milioane de romani sufera in prezent de boli cardiovasculare si cerebrovasculare, diabet, boli pulmonare si diferite tipuri de cancer, ne propunem ca prin intermediul acestui congres sa tragem un semnal de alarma cu privire la acest fenomen, dar si sa identificam si sa generam, printr-un efort comun, o serie de actiuni eficiente de diagnosticare, preventie si tratament pentru pacientii care se confrunta cu astfel de boli”, a declarat prof. univ. dr. Dragos Vinereanu, Presedintele Comisiei de Cardiologie – Ministerul Sanatatii.
O alta personalitate medicala, care va fi prezenta in cadrul celui de-al doilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, este prof. univ. dr. Dan Gaita, coordonator National de Preventie Cardiovasculara : „Bolile cardiovasculare reprezinta principala problema de sanatate a lumii moderne - iar noi, cei din Forumul National de Preventie, suntem in prima linie a identificarii precoce, a optimizarii stilului de viata si a prescrierii tratamentului adecvat acestor afectiuni”.
„În sectiunea dedicata bolilor cerebrovasculare vom incerca sa stabilim cadrul general al acestor afectiuni in Romania, vom identifica nevoile institutiilor medicale pentru imbunatatirea tratamentului la pacientii cu cazuri cerebrovasculare si vom gasi solutii in ceea ce priveste aplicabilitatea preventiei primare si secundare in cazul afectiunilor cerebrovasculare”, a declarat prof.univ.dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii de Neurologie din Romania.
“Statisticile ingrijoratoare cu privire la prevalenta si incidenta diabetului in lume ne determina sa luam atitudine. Prin informarea constanta si corecta a medicilor specialisti cu privire la cele mai noi metode de tratament, prin actiuni concrete de preventie in randul publicului larg, putem contribui la planul global de combatere a bolilor cronice netransmisibile”, a declarat prof.univ.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
“Afectiunile pulmonare cronice reprezinta o amenintare in randul populatiei la nivel global. BPOC-ul este deja a treia cauza de deces in lume. Avand in vedere si contextul medical romanesc, unde nici aici situatia nu este imbucuratoare, Societatea Romana de Pneumologie se alatura, si in acest an, celorlalte societati medicale romanesti, pentru a face front comun de combatere a bolilor cronice netransmisibile”, a declarat prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie.
„Fiecare dintre aceste afectiuni au la baza factori de risc comuni: alimentatia nesanatoasa, fumatul, sedentarismul etc. Initierea unei strategii comune de combatere a acestor afectiuni este laudabila si sunt convins ca va avea si rezultate pentru pacientii romani care sufera de acestea”, a declarat dr. Ovidiu Coza, presedintele Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala.
Avand in vedere importanta transpunerii mesajului profesionistilor in randul publicului larg, Academia Romana, cel mai inalt for de stiinta si cultura din Romania, va sprijini aceasta manifestare in misiunea pe care si-a propus-o: de a alinia societatea medicala romaneasca la demersul international de lupta impotriva celor mai necrutatoare afectiuni ale secolului XXI.
„Şi in acest an, Academia Romana isi ofera sprijinul in realizarea acestei manifestari de elita a lumii medicale, pentru ca este foarte important ca mesajele legate de preventia si combaterea celor mai aprige afectiuni ale timpului nostru sa fie transmise de la reputati profesionisti catre medici specialisti, astfel incat rezultatele sa se rasfranga asupra publicului larg”, a declarat acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.
Aflat la cea de-a doua editie, Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile este deja o manifestare de referinta a lumii medicale romanesti si in acelasi timp o importanta sursa de informare pentru medicii specialisti ai fiecarei afectiuni vizate.
Al doilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile este o manifestare organizata sub egida Academiei Romane, care se va desfasura in perioada 8-9 februarie 2013, la Bucuresti.
Organizator stiintific:
Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Parteneri stiintifici:
Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Societatea Romana de Pneumologie
Societatea de Neurologie din Romania
Societatea Romana de Hipertensiune
Societatea de Neuropatie Diabetica
Societatea Romana de Nefrologie
Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala
Institutul Oncologic „Prof.dr. Ion Chiricuta”
Managementul acestui eveniment este asigurat de Sanatatea Press Group
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro