Lideri mondiali în producţia de apărare sunt interesati de companiile românesti

februarie 3, 2005

Ministrul Economiei şi Comeţului, Codruţ Şereş, a discutat la sediul MEC cu reprezentanti ai companiilor Rheinmetall DeTec AG, Oerlikon Contraves AG Zűrich şi Oerlikon Contraves Italiana, interesate de privatizarea in industria de aparare.

Cele trei companii sunt lideri mondiali în sectorul industriei de apărare, furnizori şi specialisti în echipamente pentru forţele terestre.

Ministrul Codrut Seres a precizat ca este preocupat de crearea unor locurilor de munca stabile si bine platite in industria de aparare, astfel incat angajatii din acest domeniu sa poata beneficia de un mediu de lucru care sa le asigure prosperitate lor si familiilor lor.

Reprezentanţii concernului german Rheinmetall DeTec AG şi-au exprimat interesul pentru participarea la privatizarea a două capacităţi din industria de apărare din România, şi anume Arsenal Reşiţa şi Centrul de asimilare şi producţie a sistemelor şi echipamentelor electronice şi de automatizări Clinceni.

Ei au apreciat evoluţia tehologică înregistrată de cele două unităţi pe parcursul colaborării cu concernul german, acestea putandu-se constitui în locaţii industriale performante în cadrul programelor de dotare a forţelor armate române.

Echipa de conducere a MEC considera ca privatizarea celor doua capacitati - Resita si Clinceni - este o solutie pentru mentinerea locurilor de munca de catre cei aproape 500 de angajati ai acestora. Totodata, volumul de comenzi preconizat in urma colaborarii cu companiile germane va determina cresterea numarului locurilor de munca pentru specialistii din acest sector.

În cadrul aceleiasi întrevederi, reprezentanţii Oerlikon Contraves AG Zűrich şi Oerlikon Contraves Italiana au subliniat rezultatele favorabile ale cooperării cu parteneri români din sectorul producţiei de apărare.

Acestia au menţionat C.N. Romarm ca un partener de încredere pe termen lung al concernului german în derularea programelor de dotare cu tehnică militară modernă ale Ministerului Apărării Naţionale.

Ministrul Codrut Seres a manifestat deschidere fata de propunerile primite, cerand companiilor interesate trimiterea scrisorilor de intentie cu privire la privatizarea unor unitati din industria de aparare, precum si a proiectelor referitoare la continuarea colaborarii cu companiile romanesti.(MEC)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro