Liceenii bucuresteni organizeaza un miting impotriva violentei in scoli

Joi, 1 Iunie, incepand cu orele 10.30, elevii liceelor bucurestene vor organiza un miting si un mars simbolic impotriva violentei din scoli.

Evenimentul reprezinta o noua etapa a programului ‘Fii inteligent, nu fi violent!’ si este organizat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Politia Capitalei in parteneriat cu SIVECO Romania.

Cei aproximativ o mie de elevi care sunt asteptati la eveniment se vor deplasa pe traseul Piata Victoriei-Piata Charles de Gaulles dupa ce reprezentantii acestora vor depune un manifest impotriva violentei in scoli la sediul Guvernului.

Copiii vor purta manusi albe, stegulete si baloane si vor fi insotiti de profesori, parinti, politisti si jandarmi.

Marsul se va incheia in Parcul Herastrau unde perticipantii vor elibera cele aproximativ 2000 de baloane cu heliu.

In cadrul campaniei ‘Fii inteligent, Nu fi violent!’ pe 10 iunie, la Palatul Copiilor, va avea loc festivitatea de premiere a castigatorilor ‘Olimpiadelor inteligentei’.

Programul ‘Fii inteligent, nu fi violent!’ a fost lansat de compania SIVECO Romania impreuna cu Politia Capitalei si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in data de 30 ianuarie a.c., de Ziua Internationala a Non-Violentei in Scoli, prin organizarea unui ‘moment de zgomot’ in scolile si liceele din Bucuresti.