Liana Stanciu: In anii 1990, orice artist isi dorea sa semene cu Mariah Carey

martie 22, 2013

Magic FM o sarbatoreste vineri, 22 martie, pe celebra cantareata americana Mariah Carey si va difuza, pe parcursul zilei, cele mai frumoase cantece ale artistei si povestea carierei sale muzicale.

„In anii 1990, orice cantaret isi dorea sa semene cu ea. Este artistul care a adus in prim-plan octava”, declara realizatoarea Magic FM Liana Stanciu.

„A fost un star pe scena artistica internationala, apoi a cazut in \'dizgratie\'. Acum se ridica din nou datorita povestii de dragoste pe care a trait-o, dar si a luptei cu kilogramele. E usor nedrept ca un artist sa fie cotat din cauza acestor povesti, dar ele il fac, pana la urma, uman”, mai spune Liana Stanciu.

Mariah Carey s-a nascut pe 27 martie 1970 in Huntington, New York. Asemanarea vocii si a stilului in terpretativ cu cele ale lui Whitney Houston, spun criticii ca au constituit o premisa a succesului sau. Primele patru extrase pe single din primul album: „Vision of Love”, „Love Takes Time”, „I Don’t Wanna Cry” si „Someday”, ajung toate pe locul 1 in US Top. Pe 2 martie 1991 Mariah Carey ocupa prima pozitie in topul albumelor; o va pastra 11 saptamani.

Anul 1993 ii aduce pe langa albumul „Music Box” si un sot: Tommy Mottola (directorul casei Columbia Records la acea vreme). „Music Box” continua linia primelor albume; im pune piesele „Dreamlover”, „Hero”, „Anytime You Need A Friend”. In 1994 domina meridianele lumii cu „Without You”, locul 1 in clasamentele mondiale. La sfarsitul lui 1994 se lanseaza un LP cu repertoriu de Craciun; extrasul pe single „All I Want For Christmas Is You” devine mare hit. Urmatoarele doua albume nu aduc innoiri muzicale (cu exceptia, in 1995, a piesei „One Sweet Day”, in duet cu Boyz II Men – 16 saptamani pe locul intii in US Top, record absolut).

In 1997 primeste patru distinctii la World Music Awards pentru recordurile de vanzari ale discurilor; este considerata solista anului. Apare pe compilatia „Pavarotti and Friends” in 1999. „Rainbow” realizat cu ajutorul lui Snoop Doggy Dogg, J.D. sau Jay Z. produce hit-urile de top „Heartbreaker”, „Can’t Take That Away” (Mariah Carey’s Theme), „Crybaby” si „Against All Odds”. În 1999 joaca in filmul lui Gary Sinyor „The Bachelor”. Divorteaza de Tommy Mottola si la putin timp paraseste si casa de discuri Sony Music. Semneaza un nou contract de inregistrari cu EMI pentru cinci albume (pentru 80 de milioane de dolari la fiecare disc).

In toamna anului 2001, Mariah are o cadere nervoasa fiind internata mai multe saptamani in spital. Cateva luni mai tarziu, EMI ii reziliaza contractul.

Printre cele mai frumoase cantece Mariah Carey se numara „Hero”, „Vision Of Love”, „Without You”, „Always Be My Baby”, „My All” si „Dreamlover”.

În acest an, Mariah Carey a lansat cantectul „Almost Home” special pentru coloana sonora a filmului \"Oz the Great and Powerful". In plus, si-a anuntat fanii ca lucreaza la un nou album cu multe cantece de suflet!

Asculta vineri, 22 martie, la Magic FM cele mai frumoase cantece si povestea celebrei Mariah Carey.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro