Liana Stanciu: Elton John este artistul suprem

martie 15, 2013

Magic FM il sarbatoreste vineri, 15 martie, pe celebrul cantaret britanic Elton John si va difuza, pe parcursul zilei, cele mai frumoase melodii ale acestuia.

„Elton John este atat de celebru pentru spiritul lui liber, nonconformist, incat nu ne mai socheaza nimic din ce face. Este artistul suprem”, spune Liana Stanciu, realizatoare Magic FM.

Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub numele Elton John, s-a nascut pe 25 martie 1947 intr-o suburbie a Londrei.

Intr-o cariera de peste patru decenii, Elton John a vandut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, fiind unul dintre cei mai de succes artisti din istorie. Melodia sa „Candle in the Wind” a fost vanduta in peste 37 de milioane de exemplare – cea mai vanduta melodie din istorie.

A castigat cinci premii Grammy, un premiu Oscar, un Glob de Aur si un premiu Tony. În 2004, revista Rolling Stone l-a pozitionat pe locul 49 in Top 100 cei mai buni artisti din istorie. John a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1994. În anul 2008 revista Billboard l-a declarat cel mai bun artist solo masculin din toata istoria muzicii. S-a implicat intens in lupta contra SIDA incepand cu sfarsitul anilor 1980 si a fost numit cavaler in 1998. S-a casatorit cu David Furnish pe 21 decembrie 2005 si continua sa fie un aparator al comunitatii LGBT.

Printre hiturile sale "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle În the Wind" si "Something About the Way You Look Tonight".

Asculta vineri, 15 martie, la Magic FM cele mai frumoase cantece si povestea lui Elton John.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro