Liana Stanciu: Am devenit fana Aerosmith dupa ce am vazut concertul de la Bucuresti

aprilie 19, 2013

Magic FM sarbatoreste vineri, 19 aprilie, Aerosmith, una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii si a carei poveste muzicala se intinde pe durata a peste patru decenii.

„Nu am fost o fana infocata a Aerosmith, dar am devenit dupa ce am vazut concertul trupei de la Bucuresti”, marturiseste realizatoarea Magic FM Liana Stanciu.

„Dupa mine, Aerosmith reprezinta chintesenta muzicii rock”, mai spune Liana, a carei piesa preferata din repertoriul trupei americane este celebra „Walk This Way”.

Trupa Aerosmith a luat nastere in formula de trio Perry, Hamilton, Tyler, acesta din urma la baterie. O foarte scurta perioada lucreaza cu Ray Tabano. Dupa cooptarea lui Kramer si a lui Whitford, Tyler devine solistul vocal al formatiei. În primii doi ani, Aerosmith canta la Boston si ocazional la New York un amestec de de hard–R&B–blues.

In anul 1972, grupul semneaza un contract cu casa Columbia Records; repertoriul (muzica si text) este semnat in majoritate de cuplul Perry–Tyler; primul album apare in 1973; la cel de-al doilea se colaboreaza cu producatorul Jack Douglas.

Din 1979 Perry se dedica proiectelor muzicale individuale, iar conflictele cu Tyler contribuie la ruptura, fiind inlocuit de Jimmy Crespo (ex-Flame).

In anul urmator Whitford paraseste si el grupul pentru a forma Whitford St. Holmes Band (cu Derek St. Holmes, ex-Ted Nugent and the Amboy Dukes). Nou-venitul la Aerosmith este Rick Dufay, voc., ch. Whitford si Perry (realizator a trei albume sub numele Jo Perry Project) nu se impun in viata muzicala la nivelul obtinut cu Aerosmith, astfel ca in 1984 cei cinci componenti initiali hotarasc sa-si reia activitatea impreuna. Remixeaza in 1986 cu grupul rap Run D.M.C. un titlu mai vechi: „Walk This Way”; piesa ajunge pe locul 4 in Billboard.

„Dude (Looks Like A Lady)”, „Angel” si „Rag Doll” cuceresc generatia sfarsitului de deceniu; concertele atrag un public considerabil (82 000 de fani in 1987, la Texas Jam). „Permanent Vacation” aduce grupului noi admiratori; albumul „Pump” este vandut in 4,5 milioane de exemplare. Succesul formatiei este urias.

In 1997 lanseaza „Nine Lives”; extrasele pe single „Fallin’ In Love (Is Hard On The Knees)” si „Pink” se impun in clasamente. „I Don’t Want To Miss A Thing”se impune in topurile 1998 si castiga la categoria Best Rock a MTV Europe Music Awards. Între anii 2004 si 2006 lanseaza „Honkin\' on Bobo”, „Rockin\' the Joint” si „Devil\'s Got a New Disguise”.

In anul 2010, pe 18 iunie, Aerosmith canta in sfarsit si la Bucuresti! 20.000 de rockeri de toate varstele fredoneaza alaturi „Crazy”, „Cryin\'”, „Livin\' On The Edge”, „Jaded” sau „I Don\'T Wanna Miss A Thing”.

Asculta vineri, 19 aprilie, la Magic FM cele mai frumoase cantece si povestea uneia dintre cele mai mari trupe rock a Americii.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro