Atunci cand vine vorba despre construirea unei case, romanii se gasesc in dificultate pentru ca nu stiu care optiune este mai rentabila: varianta traditionala - din caramida sau cea ecologica - din lemn. Daca ar fi sa luam in calcul faptul ca un subiect de discutie in ultima vreme, destul de mediatizat datorita rezultatelor pe care cutremurele si celelalte fenomene ale naturii le-au avut asupra locuintelor, e rezistenta caselor - exista o serie de avantaje pe care o casa din lemn le ofera.
Litarh, firma cu experienta in domeniul constructiilor din lemn, a elaborat de-a lungul timpului numeroase proiecte case lemn, in realizarea carora a avut in vedere si riscurile pe care cutremurele le-ar putea avea fata de acestea. Astfel, specialistii au avut in vedere toti acei factori de care depinde rezistenta cladirilor in fata tuturor intemperiilor, asigurand durabilitatea optima in timp.
De multe ori s-a creat confuzia ca lemnul nu ar fi un material la fel de rezistent sau poate chiar mai rezistent ca altele utilizate in constructii. In realitate, proprietatile acestuia il fac ideal pentru consolidarea locuintelor ce rezista si peste sute de ani atunci cand sunt ridicate cu responsabilitate, iar accentul este pus pe calitate si nu pe finalizarea lucrarii.
Atunci cand este pregatit in mod corespunzator pentru a fi utilizat in constructia unei case, pentru a da viata unor proiecte case lemn, acesta devine un material rezistent atat la apa si foc, dar si la diversi agenti biologici, care asigura rezistenta si verticalitate, mai ales in caz de cutremure.
Elasticitatea naturala a acestui material reprezinta, de asemenea, un avantaj major atunci cand vine vorba despre constructiile calitative realizate pe structuri de lemn. Acest avantaj se remarca mai ales din perspectiva standardelor europene, daca ar fi sa se faca o comparatie cu o structura realizata din materiale inflexibile. Care ar fi atunci rezultatele in urma unor cutremure?
Comparativ cu peretii realizati din caramida, beton sau BCA, lemnul prezinta un comportament elastic deosebit. Astfel, efectele unui soc tolerabil nu se observa in cazul caselor din lemn, pentru ca acestea se deformeaza reversibil, insa doar pana la un punct. Capacitatea de absortie pe care o are acest material in prezenta socurilor mecanice este cu mult mai mare decat a celorlalte tipuri de materiale anterior mentionate. Chiar si raportul dintre greutatea constructiei si rezistenta este unul mai favorabil, excelent chiar am putea spune.
De asemenea, pregatirea lemnului pentru procesele prin care urmeaza sa treaca inainte de a fi inclus in structura locuintei este necesara, iar specialistii in proiecte case lemn Litarh cunosc indeaproape toate aceste aspecte. Este modul prin care se asigura constructiei o rezistenta seismica maxima, astfel ca folosirea corecta si in cantitati optime este ideala, alaturi de o imbinare ca la carte a elementelor.
Dupa cum este de asteptat, prima etapa de fabricare este reprezentata de proiectarea pentru executie, care trebuie sa fie pusa la punct din toate punctele de vedere si sa ia in calcul orice risc care ar stopa ridicarea constructiei. Spre exemplu, Litarh foloseste programe software specializate, astfel ca toate specificatiile sa fie in conformitate. Este modul in care sunt determinate sarcinile si rezistentele pentru ca fiecare locuinta sa fie calculata structural dupa zona in care va fi ridicata (luate in calcul sunt incarcarile precum vantul, zapada, forta seismica).
Cei care sunt interesati sa afle detalii amanuntite cu privire la constructiile realizate din lemn, la avantajele alaturi de care vin insotite proiectele pe care le realizeaza echipa Litarh, pot accesa pagina litarh.ro.
Comunicat preluat de pe www.livepr.ro - Lemnul si beneficiile oferite locuintelor ce il au ca material de baza
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro