Legumele de primăvară sunt cele mai benefice pentru organism

Legumele de primăvară oferă unele dintre cele mai mari porții de vitamina K, fier si fitonutrienți care protejează împotriva bolilor cronice. Ridichile roşii, rucola şi ceapa verde sunt câteva dintre legumele pe care este recomandat să le consumi cu regularitate.

Ridichile roșii sunt o excelentă sursă de acid folic, care este recomandat tuturor femeilor însărcinate sau celor care vor să devină mame. Ele conțin vitamina C, foarte importantă în special primăvara, când riscul de a răci este foarte mare datorită schimbării bruște de temperatură, dar și calciu, fier, fosfor, magneziu și potasiu.

Rucola în combinație cu roșiile cherry, uleiul de măsline și zeama de lămâie devine foarte gustoasă. Este o salată potrivită pentru a fi consumate alături de paste integrale sau fripturi. Ea conţine foarte puţine calorii, o poţi folosi în toate combinaţiile de salată pentru a asigura volum, precum şi nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, C, K, calciu, potasiu, fier.

Ceapa verde conţine vitamina C, potasiu, alicină, quercetină – antioxidanţi puternici cu rol în combaterea stresului oxidativ. De asemenea, consumul de ceapă verde te poate ajuta să reduci nivelul colesterolului rău, să menţii glicemia sub control şi să ai grijă de sănătatea rinichilor.

Usturoiul verde conţine nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. De asemenea, usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene.

Salata verde are un conţinut bogat în minerale (iod, magneziu, cupru, fosfor, zinc) şi vitamine (A, B, C, D, E). Datorită conţinutului bogat în fibre, salata verde este recomandată pentru dietă deoarece stimulează digestia.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro