Laptele-inamicul imbolnavirii

iunie 27, 2007

Laptele a inceput sa fie comercializat diferit in functie de cantitatea de grasime inca din anii 1950. O ceasca de lapte cu 2% grasime contine 285 mg de calciu ceea ce reprezinta intre 22% si 29% din necesarul recomandat intr-o zi pentru un adult. Aceasta mai contine si 8 grame de proteina si un numar de alti compusi nutritivi cum ar fi:
vitamina D si K care sunt esentiale pentru sanatatea oaselor ;
iodina-un mineral esential pentru functiile tiroide;
vitamina B12 si riboflavina necesare pentru sanatatea cardiovasculara si productia de energie. B12 este dificil de obtinut din produsele neanimale sau in forma de pastile;
biotin si acid pantotenic sunt compusii importanti pentru productia de energie a vitaminei B;
vitamina A este esentiala pentru sistemul imunitar;
potasiu si magneziu necesare sanatatii cardiovasculare;
seleniu-un mineral care previne cancerul;
tiamina- importanta pentru functiile cognitive, in special pentru memorie;
acid linoleic-un acid gras care inhiba cateva tipuri de cancer in soareci si care s-a aratat ca omoara cancerul de piele, cancerul colorectal si la san in studiile facute in vitro. Acelasi acid scade colesterolul si previne ateroscleroza.
De asemenea, studiile arata legaturi posibile intre consumul de lapte cu continut scazut de grasime si risc scazut de hipertensiune arteriala, boli de inima, cancer colorectal si obezitate. Indivizii supraponderali care beau lapte beneficiaza de un risc scazut al rezistentei la insulina sau de dezvoltare al diabetului de tip 2.
Cine iubeste laptele si il consuma frecvent nu poate decat sa sara de bucurie. Cei care nu agreeaza prea mult laptele poate ar trebui sa reconsidere problema.
Exceptie fac cei care sunt alergici la produs.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro