Lapte anti alergic de la o vaca modificata genetic

octombrie 2, 2012

Un grup de oameni de stiinta din Noua Zeelanda au reusit sa obtina prin modificarea genetica a unei vaci, lapte cu foarte putine proteine, elemente care provoaca unora dintre copii o reactie alergica. Cercetatorii nu se opresc aici, ei spera ca prin tehnica pe care au dezvoltat-o sa reuseasca sa modifice si alte trasaturi genetice ale vacilor.

Laptele de vaca este principala sursa de proteine pentru copiii care nu sunt alaptati de mame, dar acesta poate provoca o reactie alergica destul de puternica. Bebelusii alergici sunt astfel privati de o sursa importanta de proteine, fapt care le poate afecta dezvoltarea normala.

Cercetatorii spun ca in tarile dezvoltate, procentul copiilor alergici la lapte este in jur de 2-3%, iar laptele produs de vaca modificata genetic contine cu 96% mai putine elemente care pot provoca alergii.

Avantajul tehnologiei genetice folosite de cercetatorii din Noua Zeelanda fata de procesele existente deja in industria lactatelor, procese prin care se reduce potentialul alergic al produsului, sunt costul mult mai redus si gustul care se pastreaza nealterat.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro