Lansarea unei altfel de enciclopedii a muzicii romanesti

Editura Humanitas Educational, in parteneriat cu Televiziunea Romana si Club A, anunta lansarea cartii TIMPUL CHITARELOR ELECTRICE. JURNAL DE CALATORIE IN ARHIVA TVR, autor: Doru Ionescu.

PHOENIX, SFINX, OLIMPIC ’64, MONDIAL, SYNCRON, ROSU SI NEGRU, METROPOL, PRO MUSICA, CELELALTE CUVINTE, IRIS, SEMNAL M, COMPACT, HOLOGRAF, CARGO, MIRCEA FLORIAN, MIRCEA VINTILA, DORU STANCULESCU, NICU ALIFANTIS, MARCELA SAFTIUC…
Sub conceptul underground a inceput si a crescut ceea ce veti citi in aceasta carte, la propriu si la figurat. Dupa cum eroii ei —muzicienii rock, folk, jazz — au fost in stadiul underground si au ajuns valori recunoscute, unii revenind in necunoscut cu trecerea anilor si schimbarea generatiilor de melomani. Iar cartea este pur si simplu o inlantuire de fapte (p)relu(cr)ate sub spectrul oralitatii, aproximativ cronologic, fara pretentii de istorie a grupurilor / artistilor / fenomenelor / genurilor muzicale.
Autorul, realizatorul tv Doru Ionescu, a rascolit arhivele Televiziunii, a gasit imagini pe care le-a pus in legatura cu cei ce au trait aievea acele momente. Si asa, din imagini si cuvinte, s-a nascut aceasta poveste… cu cantec.

Lansarea cartii va avea loc joi, 26 ianuarie 2006, ora 18.30, in Club A (Str. Blanari, nr. 14).

Autorul si cei care au sprijinit aparitia acestei carti va asteapta la o intalnire de zile mari cu muzica romaneasca de calitate si la povesti / discutii / polemici despre: „De la Rock vs. Muzica usoara la Rock vs. Dance!“, „Drepturi de autor pentru live si playback!“, „In atentia caselor de discuri: Restituiri pe CD ale muzicii anilor ’60–’80“, „Cine decide muzica difuzata la radio & tv? Pana cand?“, „Concerte gratuite. La propriu si la figurat“.
Va concerta grupul de rock alternativ SECONDHAND BAND.