Lansarea raportului de cercetare – Studiu asupra imigratiei in Romania

Blocul National Sindical impreuna cu ARCA Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti -anunta lansarea raportului de cercetare – Studiu asupra imigratiei in Romania, in data de 6 aprilie, in Iasi, Hotel Moldova, orele 10.00 A.M. si in data de 8 aprilie, in Bacau Hotel President, orele 10.00 A.M.

Raportul de cercetare a fost realizat in cadrul proiectului Reprezentare sindicala pentru muncitorii imigranti din Romania, implementat de Blocul National Sindical in parteneriat cu ARCA – Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti – si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, si reprezinta rezultatul activitatii de cercetare care s-a desfasurat in primul an de implementare al proiectului.

Activitatea de cercetare a urmarit, pe de-o parte, identificarea nevoilor lucratorilor imigranti de pe teritoriul Romaniei, iar pe de alta parte consemnarea si analiza opiniilor altor actori implicati in fenomenul de imigrare in scop de munca (reprezentanti sindicali, manageri, lucratori romni), cu referire la solutiile imbunatatirii acestui proces, in sensul cresterii adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor pe piata fortei de munca.