Lansarea proiectului Ascensorul Cultural

noiembrie 24, 2009

Vineri, 20 noiembrie a fost lansat portalul www.ascensorul-cultural.ro. Proiectul Ascensorul Cultural isi propune sa reprezinte prima platforma virtuala de comunicare intre tineri si organizatiile culturale din Bucuresti (muzee, teatre, centre culturale, ambasade, ONG-uri, galerii de arta, biblioteci etc).

Pe aceasta platforma, tinerii vor putea sa cunoasca patrimoniul cultural al Bucurestiului, povestile acestuia, personalitatile lui marcante si se vor putea inscrie ca stagiari in programele institutiilor culturale din Bucuresti, participand astfel la realizarea unor proiecte sau activitati care vor contribui la transformarea orasului intr-un spatiu mai vizibil si mai primitor din punct de vedere cultural, au declarat coordonatoarele proiectului, Anamaria Vrabie si Minodora Irimia.

In ceea ce priveste continutul portalului, Ascensorul Cultural va avea 6 etaje, reprezentand principalele butoane ale meniului:
1.Primul etaj poarta denumirea de Ochelari urbani. Aici vor putea fi gasite informatii despre mostenirea culturala a Bucurestiului: trasee in zone vechi, dar mai putin explorate descoperite, documentate si realizate in totalitate de echipa Ascensorului, informatii, fotografii despre patrimoniul cultural al orasului si legende urbane.
2.Cel de-al doilea etaj, Initiative pentru Bucuresti, va promova diverse programe ale organizatiilor locale pentru salvarea Bucurestiului, conservarea patrimoniului sau cultural si alte actiuni din acelasi domeniu. Etajul va fi completat prin recomandari de activitati/ carti, interviuri si stiri despre diverse evenimente culturale din Bucuresti.
3.Etajul trei poarta numele de Raftul voluntariatului. Este o sectiune dedicata exclusiv domeniului voluntariatului, oferind informatii utile atat pentru tinerii interesati sa devina voluntari, cat si pentru organizatiile care vor sa desfasoare programe de voluntariat sau sa ofere stagii de practica, in domeniul cultural. Dintre informatiile oferite, vor fi incluse: articole de tip ghidul coordonatorului de voluntari dintr-o organizatie culturala, legea voluntariatului, Serviciul European de Voluntariat, Anul Voluntariatului, precum si modele de documente utile.
4.Proiectele culturale se afla la etajul patru. In aceasta sectiune poate fi gasita baza de date cu proiectele culturale postate de catre organizatii, pe portalul Ascensorul Cultural. Cautarea este facilitata si de un motor de cautare stagii, care poate fi accesat de orice vizitator al site-ului, chiar si fara pasul de autentificare.
5.Etajul cinci este un spatiu dedicat organizatiilor culturale, pentru a-si face un profil, a posta proiecte si a intra in legatura directa cu voluntarii inscrisi pe portal. Sectiunea va contine si un catalog al organizatiilor culturale din Bucuresti. Va exista si optiunea cautarii unei astfel de organizatii dupa cuvinte cheie, dar si de a adauga o noua organizatie in baza de date Ascensorul Cultural.
6.Etajul sase este dedicat tinerilor interesati de voluntariat. Acestia pot completa un profil personal, il pot edita si vizualiza la fiecare autentificare si pot aplica pentru diverse proiecte de care sunt interesati.

Comunicarea directa dintre voluntari si organizatiile culturale se va realiza prin intermediul unei mesagerii directe, puse in miscare de Ascensor.

Partenerii proiectului sunt Centrul pentru Pregatire Profesionala in Cultura (CPPC), Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (CCSB) si Consiliul Tineretului din Romania (CTR). Proiectul a fost initiat de Fundatia Culturala ARTEX si este finantat prin Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro