Lansarea Manualului pentru Dialog Parlamentar-Cetatean

In cadrul eforturilor de sustinere a imbunatatirii relatiei parlamentar-cetatean in Romania si de intarire a institutiei Parlamentului, Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID Romania) anunta lansarea “Manualului pentru Dialog Parlamentar-Cetatean” si a “Ghidului Functionarului Public Parlamentar”, doua instrumente destinate parlamentarilor, functionarilor publici parlamentari, cetatenilor si organizatiilor societatii civile, menite sa imbunatateasca activitatea parlamentarilor si a Parlamentului, si sa intareasca relatia acestora cu cetatenii si circumscriptiile pe care parlamentarii le reprezinta.

COMUNICAT DE PRESA

In contextul unei increderi extrem de reduse a societatii civile in institutia Parlamentului si parlamentari, AID considera ca o abordare constructiva in reducerea blocajului de comunicare si neincrederii existente in prezent in relatia parlamentar-societate civila in Romania este esentiala si imperativa.

“Manualul pentru Dialog Parlamentar-Cetatean” si “Ghidul Functionarului Public Parlamentar” ofera parlamentarilor si functionarilor parlamentari informatii si mijloace concrete ce vizeaza imbunatatirea comunicarii cu cetatenii si societatea civila, la nivel local si central, imbunatatirea activitatii parlamentarilor si functionarilor, in scopul slujirii intereselor cetatenilor pe care ii reprezinta. In acelasi timp, manualul si ghidul isi propun sa genereze o mai buna cunoastere si intelegere a cetatenilor si organizatiilor civice asupra modului in care functioneaza Parlamentul, activitatii parlamentarilor si functionarilor publici parlamentari si importantei Parlamentarului, ca institutie fundamentala a democratiei, ce are ca scop principal reprezentarea intereselor cetatenilor si societatii civile.

Cele doua documente au fost realizate prin sprijinul si sustinerea oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti, prin finantarea publicarii manualului si ghidului, distribuite de catre AID, in mod gratuit, parlamentarilor, functionarilor publici parlamentari, organizatiilor societatii civile, cetatenilor, fiind in acelasi timp folosite in cadrul mai multor programe implementate de AID in sfera reformei parlamentare. Ghidul si manualul pot fi consultate, de asemenea, in forma electronica, la adresa: http://www.aid-romania.org/publications_ro.htm.

Mentionam ca cele doua manuale au fost realizate in cadrul programului: Initiativa Nationala pentru Transparenta Parlamentara, program national de reforma parlamentara sustinut de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Britanica si Ambasada Germaniei la Bucuresti. (AID Romania)